13.3 C
Brăila
luni, octombrie 3, 2022
AcasăPublicitateAnunt public / Comunicat de presa

Anunt public / Comunicat de presa

Comunicat de presă

           Data: 10 Mai 2022

Finalizarea proiectului “Regenerare zone urbane degradate sector 2“

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Brăila, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea lucrărilor aferente contractului de finanțare nr. 5000/20.12.2019, încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est Brăila, în calitate de Organism Intermediar pentru proiectul “Regenerare zone urbane degradate sector 2“, cod SMIS 127352.

 Finanțarea a fost asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4.2 – ”Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului”.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.592.675,72 lei, din care valoarea sumei nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 1.487.166,98 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 45 luni, respectiv între data de 02.10.2018 și data de 30.06.2022, aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Perioada de derulare a lucrărilor de intervenţie la obiectivul de investiţie a fost de 7 luni.

Obiectivul general al proiectului “Regenerare zone urbane degradate sector 2“ a constat în creşterea calităţii vieţii în municipiul Brăila prin modernizarea, reutilizarea și refuncționalizarea zonelor urbane degradate, sector 2, din interiorul municipiului, contribuind la reducerea expansiunii urbane necontrolate și la o creștere urbană sustenabilă.

Obiectivul specific al proiectului l-a constituit reconversia funcțională și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din cartierul Hipodrom, Aleea Trandafirilor, lângă bl. C5, respectiv cartierul Hipodrom, str. Pietății, aferent blocurilor A7-A9 și transformarea lor în zone de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate.

Aceste obiective s-au realizat prin amenajarea spațiului verde – defrișarea vegetației crescută sălbatic, modelarea terenului, plantarea de material dendrologic de calitate(arbori, arbuști din specii de foioși si plante perene), gazonarea suprafeței prin rulouri, realizarea de alei pietonale cu piatră naturală, amenajarea unui loc de joacă, montarea de mobilier urban – bănci, coșuri de gunoi, racordarea la utilități a terenului obiect al investiției, instalarea unui sistem de supraveghere video si realizare sistem de irigații și iluminat.

Beneficiile aduse de intervențiile asupra celor 2 terenuri din Municipiul Brăila, sunt următoarele:

  1. 1. Beneficii economice: prezenţa spaţiului verde, prin aspectele benefice pe care le oferă locuitorilor (estetice, de sănătate etc.), determină creşterea în valoare a zonelor urbane şi, implicit, a valorii proprietăţilor localizate în vecinătatea lor;
  2. 2. Beneficii sociale: Spaţiile verzi bine întreţinute joacă un rol semnificativ în promovarea sănătăţii populaţiei urbane. Acestea oferă oportunităţi prin care încurajează un stil de viaţă mai activ, prin plimbări, alergare, exerciţii fizice, ciclism etc., inclusiv deplasări pe rutele dintre zonele locuite şi/sau dintre diferite facilităţi publice (magazine, pieţe, şcoli);
  3. 3. Din perspectivă ecologică, spaţiile verzi urbane sunt un adevărat moderator al impactului activităţilor umane asupra mediului înconjurător. Acestea au o contribuţie importantă la epurarea chimică a atmosferei; 
  4. 4. Un alt beneficiu adus de vegetaţie îl constituie atenuarea poluării fonice. Spaţiile verzi, în special cele compacte, constituie adevărate bariere pentru zgomote, contribuind semnificativ la reducerea nivelului acestora, în perioada de vegetaţie.

Date de contact: Manager proiect – Mihaela Adelina Ghionu, tel. 0239.615.069, e-mail: adelinaghionu@primariabr.ro

RELATED ARTICLES

Anunt public

Anunt public

Anunt public

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente