Acasă Administratie Isi bat joc de noi! Ambrozia a pus stapanire pe cartierul Hipodrom,...

Isi bat joc de noi! Ambrozia a pus stapanire pe cartierul Hipodrom, iar autoritatile au grija sa ude iarba, taiata milimetric, din Bariera Calarasilor

Ambrozia a pus stapanire pe cartierul Hipodrom, iar autoritatile aveau grija, in aceasta dimineata, sa ude iarba taiata milimetric din Bariera Calarasilor

Braila este un oras al contrastelor. Un santier continuu, prafuit, cu trotuare sparte sau carpite la misto, cu asfalt crapat si cratere bine semnalizate cu cauciucuri uzate si cate o carpa ”arborata” in varf de creanga sau, mai nou, cu brazi artificiali infipti in cratere, din varful carora Mos Craciun iti da de inteles ca pe acolo nu se trece, strazi ca dupa bombardament, ulite ingropate in noroi care nu au vazut asfalt de 30 de ani. Cu canalizarile nimanui in care cad copii, iar raspunderea se arunca de pe un “spin” pe altul, spini ai aceluiasi trandafir care de zeci de ani s-a imputit de coruptie.

Cu zone centrale pe unde trec alesii si isi delecteaza simturile cu mirosul ierbii verzi, taiata milimetric, unde florile ornamentale sunt udate zilnic, chiar si atunci cand ploua, cu un centru istoric unde umbrelutele frumos colorate tin umbra dalelor sparte. Si alte zone,  in care mizeria si balariile acapareaza peisajul.

Daca spatiile verzi din bariera Calarasilor arata impecabil, nu acelasi lucru se poate spune si despre cele din cartierele in care inca mai existau oaze de verdeata, transformate acum in jungla urbana. Primaria iar inchide ochii, este binecunoscut acest lucru, insa ar face bine sa deschida bine nasul. Un nas imbacsit de ambrozie si miros de gunoi. Un mic “colt de rai” al nepasarii si al ignorantei salasluieste in cartierul Hipodrom, de-a lungul si de-a latul strazii cu acelasi nume. Aici, ambrozia este la ea acasa! Una dintre cele mai nocive plante se inalta maret prin zona verde a trotuarelor, facand tot mai multe victime

Nu este de mirare ca in cartiere ai impresia ca te afli pe un camp, pe o pajiste, numai buna pentru ca vacile sau caii sa iasa la pascut. Oamenii sunt revoltati de faptul ca nimeni nu vine sa igienizeze zona, iar ambrozia isi face de cap, bagand in spital sute de braileni.

Brailenii mai de la periferie nu au dreptul sa fie respectati?! Cu ce-s mai buni cei care locuiesc in Bariera Calarasilor decat cei din Hipodrom, Obor, Vidin? Bine ca Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, si principele Radu au facut popas doar in gara, unde au fost primiti cu paine si sare si ca au plecat in graba. Se lipeau de o alergie de eram pomeniti peste tot prin tara, ba chiar si in manualele de istorie.

Dar sa revenim la vesnica problema cu care se confrunta orasul nostru. Indiferenta. Masuri nu s-au luat nici din partea Primariei, nici din partea proprietarilor de terenuri din municipiu. Buruiana creste nestingherita peste tot, punandu-ne sanatatea in pericol.

Dar cine ii verifica? Ar fi culmea ca Politia Locala sa amendeze Primaria. Eee, aia da realizare!

Daca nu-i venim de hac ambroziei, ne vine ea noua! Polenul sau este un alergen foarte agresiv, cu impact asupra sanatații noastre. O cantitate de doar 5-10 granule de polen pe metrul cub de aer este suficienta pentru a provoca alergii severe la persoanele sensibile. Aproape o jumatate de milion de romani au alergie la ambrozie, si acestia sunt doar cei care au ajuns la medic, luați in evidența. Cati n-or fi pe langa acestia si nu stim inca… Toti acesti oameni risca sa se imbolnaveasca de astm dupa intalnirea cu buruiana.

Asteptam ca Politia Locala sa ne trimita, in urma solicitarii noastre, date despre amenzile aplicate pentru necuratarea terenurilor private sau de stat. Locul prezentat de noi astazi, in imaginile alaturate, este administrat, intr-un mod deplorabil, de Primarie. Vom reveni in zilele urmatoare cu lista sanctiunilor, alea grosolane cu care se laudau in urma cu cateva saptamani.

          


Exit mobile version