19.9 C
Brăila
vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAdministratieSecretele hipodromului brailean

Secretele hipodromului brailean

In momentele sale de prosperitate economica din prima jumatate a secolului XX, Braila se numara printre orasele din Romania care isi permiteau un hipodrom destinat curselor de cai. Avand o suprafata generoasa, arena hipica atragea ca un magnet protipendada orasului.

Societatea buna a orasului Braila a luat parte in numar foarte mare la cursele ce au loc si la care alearga cai de-ai diferitilor proprietari civili si militari, starnind aplauzele tuturor asistentilor.

Cursele de cai din Romania iau din ce in ce mai mult avant si e un semn imbucurator ca si la Braila publicul a dat o deosebita atentiune curselor din anul acesta. Dovada a acestei atentiuni e numarul colosal al publicului care a venit sa asiste la aceste curse.

Hipodromul brailean a supravietuit timp de doua decenii regimului comunist. La inceputul anilor ’60 inca se mai organizau curse de cai. Bineinteles, la vremea respectiva nu se mai punea problema pariurilor care, in perioada interbelica, faceau intrecerile si mai palpitante. „Eram copil si mergeam cu parintii la astfel de curse. Se stie ca actualul cartier Hipodrom a fost construit pe amplasamentul fostului hipodrom, de aici si denumirea sa. Suprafata era, asadar, una foarte generoasa.

S-ar putea spune ca era unul dintre cele mai mari din Romania. E pacat ca a fost desfiintat, dar pe de alta parte se poate spune ca datorita lui au fost salvate cladirile din centrul istoric al orasului. Daca nu ar fi existat posibilitatea construirii unui cartier de blocuri pe locatia fostului hipodrom, cel mai probabil s-ar fi luat decizia demolorii centrului vechi, asa cum s-a intamplat in multe alte orase din tara.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Anunt public

Anunt public

Anunt public

Comentarii recente