22.2 C
Brăila
marți, mai 30, 2023
AcasăAdministratieE .A. U., Cehia şi Slovenia au inregistrat primele cazuri de variola...

E .A. U., Cehia şi Slovenia au inregistrat primele cazuri de variola maimutei

Emiratele Arabe Unite au inregistrat un caz de variola maimutei, fiind primul stat din Golf unde a fost identificat virusul. De asemenea, Republica Ceha şi Slovenia au inregistrat, marti, primele cazuri de boala, relateaza BBC.

In Emiratele Arabe Unite, autoritatile sanitare au anuntat ca o persoana care a vizitat recent Africa de Vest a fost diagnosticata pozitiv cu variola maimutei, iar in prezent primeşte tratament medical.Autoritatile locale sustin ca sunt ”pe deplin pregatite” sa gestioneze orice focar, adaugand ca au existat protocoale de supraveghere timpurie in vederea detectarii bolii.

In total, 21 de state din Europa, Australia şi America au raportat cazuri de variola maimutei, insa se estimeaza ca numarul va creşte. Cu toate acestea, expertii specifica faptul ca riscul in randul populatiei ramane scazut.

In afara Africii, 237 de cazuri au fost confirmate sau suspectate de variola maimutei, iar autoritatile sanitare din intreaga lume au anuntat planuri menite sa limiteze raspandirea virusului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente