16.8 C
Brăila
vineri, iunie 9, 2023
AcasăAdministratieSFIDARE!! Marire de salarii pentru primarul Dragomir si Francisk Chiriac / Vor...

SFIDARE!! Marire de salarii pentru primarul Dragomir si Francisk Chiriac / Vor incasa peste 20.000 lei lunar. MERITA?

“Prosperitatea” orasului nostru se poate citi, nu pe fetele brailenilor de rand, ci pe fluturasele de salarii ale angajatilor din Primarie. PRIVILEGIATI…

In contextul scumpirilor din ultimele luni, Camera Deputatilor nu numai ca s-a gandit, ba chiar a si votat mariri substantiale de salarii. Braileni, nu va emotionati prea tare, banii nu vin in buzunarele muritorilor de rand, NU!  Cei care vor avea salariile majorate sunt primarii, viceprimarii si presedintii de consilii judetene, in unele cazuri, chiar si cu cateva mii de lei. Majorarea vine chiar inainte ca angajarile la stat sa fie inghetate, la fel si salariile celor din sistemul public, dupa cum a promis coalitia de guvernare. Pentru toti pretul la agentul termic, la combustibili sau la marfa de la raft este acelasi, salariile insa ne impart intre bogati si saraci.

In timp ce puterea se face ca “se chinuie” sa majoreze pensiile cu doar cativa lei, aceeasi putere ofera primarilor salarii mai mari cu mii de lei, chiar de luna viitoare. Amendamentul, care prevede majorarea salariilor bugetarilor de la 1 iulie cu o patrime din diferenta de salariu prevazuta de Legea salarizarii unitare 153/2017 pentru anul 2022 si cele din luna decembrie 2021, a trecut de Camera Deputatilor, for decizional, si merge la presedintele Iohannis pentru promulgare, dupa ce coalitia PSD-PNL-UDMR l-a votat imediat.

Amendamentul a fost insusit de deputatul PSD Adrian Solomon si prevede ca salariile primarilor nu vor mai fi plafonate la salariul minim din 2019, ci la salariul minim din 2021. Astfel, noile lefuri ale primarilor si sefilor de consilii judetene se vor calcula in functie de venitul minim pe economie din 2021, ajuns la 2.300 de lei si nu de cel din 2019, cand era 2.080 de lei.

Cu alte cuvinte, presedintele CJ Francisk Chiriac si primarul Marian Dragomir, alaturi de cele doua maini “stangi” ale sale vor primi, incepand cu 1 iulie, mii de lei in plus la salariile si asa umflate.

Ce salarii vor avea alesii brailenilor?

Salariul unui primar de comuna cu 10.001 pana la 20.000 locuitori va creste de la 12.480 lei la 13.800 lei.

Salariul unui primar de comuna pana la 3.000 locuitori va creste de la 8320 lei la 9.200 lei.

Salariul primarului de municipiu, Marian Dragomir, va creste de la 18.720 lei cat are in prezent, la 20.700 lei. Salariile de viceprimari pe care le incasau lunar Crican Jantea si Doinita Ciocan, de 16.640 de lei vor creste si ele cu aproape 2.000 de lei.

Daca ne intoarcem privirea spre leafa presedintelui CJ, Francisk Chiriac, observam ca nu sta rau deloc acum, incasand lunar suma de 18.720 de lei. Dar ce credeti? Cu noua marire, acesta va primi si el inca 2.000 de lei in plus, situandu-se portofel la portofel cu primarul Dragomir.

Sa primesti o leafa intre 150 si 200 de milioane, adica de 10 ori mai mult decat oamenii de rand, sa ceri mai mult si culmea, sa ti se ofere, si in paralel, teatral, sa te tavalesti pe jos de grija bietului popor, asta inseamna SFIDARE.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente