20.7 C
Brăila
vineri, martie 24, 2023
AcasăEvenimentVIDEO / Scrisori cu droguri la Penitenciarul Braila! S-a lasat cu perchezitii!

VIDEO / Scrisori cu droguri la Penitenciarul Braila! S-a lasat cu perchezitii!

La data de 16.06.2022, procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism– Serviciul Teritorial Bacau si Biroul Teritorial Giurgiu impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bacau si Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Giurgiu au efectuat 27 perchezitii domiciliare in judetele Prahova, Dambovita si Braila si in municipiile Bacau, Piatra Neamt si Roman, precum si in 10 penitenciare (Bacau, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Galati, Gherla, Oradea, Braila, Craiova, Drobeta Turnu Severin si Poarta Alba), in vederea destructurarii unor grupari infractionale specializate in savarsirea infractiunii de efectuare, fara drept, de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive si trafic de droguri de mare risc.

In cauzele aflate pe rolul celor doua structuri, se efectueaza cercetari cu privire la introducerea in penitenciare a substantelor susceptibile de a avea efecte psihoactive si drogurilor de mare risc. Acestea erau impregnate in scrisori si expediate pe numele unor persoane aflate in sistemul penitenciar. Odata introduse in spatiile de detentie, scrisorile erau portionate si apoi vandute detinutilor.
La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Bacau au fost conduse in vederea audierii 7 persoane, iar la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu un numar de 3 persoane.
Pe parcursul perchezitiilor au fost identificate si ridicate mai multe sume in lei si valuta (peste 20.000 lei si 7350 euro), telefoane mobile, coli A4 impregnate cu substante cu efect psihoactiv, precum si formulare tipizate pentru transfer sume de bani.
In cele doua cauze, s-a dispus retinerea a 6 inculpati, in cursul zilei de astazi urmand a fi sesizate instantele de judecata cu propunerea de luare a masurii arestului preventiv fata de 8 inculpati (doi dintre acestia, arestati preventiv in alte cauze).
Actiunile au beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie din cadrul structurilor de combaterea a criminalitatii organizate din Giurgiu, Bacau, Neamt, Prahova, Harghita, Oradea, Galati, Cluj, Braila, Dolj, Mehedinti si Constanta, lucratorilor din cadrul penitenciarelor Bacau, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Galati, Gherla, Oradea, Braila, Craiova, Drobeta Turnu Severin si Poarta Alba, precum si de cel al jandarmilor din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila Bacau.
Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.
Facem precizarea ca pe parcursul intregului proces penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente