Acasă Eveniment David Popovici, mandria Romaniei! Este campion mondial la inot

David Popovici, mandria Romaniei! Este campion mondial la inot

David Popovici, in varsta de 17 ani, a scris istorie la Campionatul Mondial de Natație din Budapesta. Înotătorul român a câștigat două medalii de aur, la proba de 200 de metri liber și la proba de 100 de metri liber.

In aceasta seara, David Popovici a concurat în finala probei de 100 de metri liber, iar înotătorul român a câștigat cursa. Popovici a întors al doilea după 50 de metri, dar a forțat în ultimii metri și a câștigat. David este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

David Popovici s-a aflat la prima participare la un campionat mondial de seniori în bazin olimpic. ”Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă!”, a declarat David Popovici imediat după cursă.
Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă!”, a declarat David Popovici imediat după cursă, citat de g4media.ro.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a transmis un mesaj privind evoluția lui David. „David a intrat la start cu dezinvoltura pe care a afișat-o în fiecare cursă de la Budapesta, una care vine din pregătirea constantă și talent. A avut o primă lungime de bazin bună, a întors al doilea iar finalul a fost din nou spectaculos. David a atins primul plăcuța și a oprit cronometrul la 47.58. David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din țara noastră care devine dublu campion mondial”, au transmis reprezentanții Comitetului.

Exit mobile version