21.5 C
Brăila
miercuri, octombrie 4, 2023
AcasăEconomiePraf in ochi! Cum isi bate joc Guvernul de romani: litrul de...

Praf in ochi! Cum isi bate joc Guvernul de romani: litrul de carburant va costa cu 50 de bani mai putin

Guvernul a anuntat in urma cu cateva minute „marea ieftinire“ a carburantilor, o ieftinire asteptata de o tara intreaga. Insa, aceasta “mare ieftinire” este de fapt extrem de mica: 50 de bani pe litru. Atfel, un litru de motorina va costa, de la 9,77 lei cat este in prezent, 9,27 lei.

Masura se va aplica timp de 3 luni.

Premierul Nicolae Ciuca anunta ca pretul carburantilor va fi compensat cu 50 de bani pe litru, timp de 3 luni. Jumatate din aceasta suma va fi decontata de la buget. Compensarea se va aplica direct la pompa si va aparea si pe bonul fiscal.

„Masura a fost adoptata si de alte tari, implica atât responsabilitatea guvernului, cât si a companiilor din industria petroliera. Jumatate din aceasta reducere va fi decontata de catre stat”, a spus Ciuca.

El a precizat ca aceasta decizie a fost luata „pentru ca cetatenii români si firmele sa plateasca mai putin pentru carburant”.

Premierul Nicolae Ciuca promite controale la benzinariile din România pentru a se evita specula. Ciuca spune ca masura de compensare cu 50 de bani pe litru adoptata de guvern pentru temperarea pretului combustibilului nu va afecta bugetul de investitii.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente