Acasă Economie Praf in ochi! Cum isi bate joc Guvernul de romani: litrul de...

Praf in ochi! Cum isi bate joc Guvernul de romani: litrul de carburant va costa cu 50 de bani mai putin

Guvernul a anuntat in urma cu cateva minute „marea ieftinire“ a carburantilor, o ieftinire asteptata de o tara intreaga. Insa, aceasta “mare ieftinire” este de fapt extrem de mica: 50 de bani pe litru. Atfel, un litru de motorina va costa, de la 9,77 lei cat este in prezent, 9,27 lei.

Masura se va aplica timp de 3 luni.

Premierul Nicolae Ciuca anunta ca pretul carburantilor va fi compensat cu 50 de bani pe litru, timp de 3 luni. Jumatate din aceasta suma va fi decontata de la buget. Compensarea se va aplica direct la pompa si va aparea si pe bonul fiscal.

„Masura a fost adoptata si de alte tari, implica atât responsabilitatea guvernului, cât si a companiilor din industria petroliera. Jumatate din aceasta reducere va fi decontata de catre stat”, a spus Ciuca.

El a precizat ca aceasta decizie a fost luata „pentru ca cetatenii români si firmele sa plateasca mai putin pentru carburant”.

Premierul Nicolae Ciuca promite controale la benzinariile din România pentru a se evita specula. Ciuca spune ca masura de compensare cu 50 de bani pe litru adoptata de guvern pentru temperarea pretului combustibilului nu va afecta bugetul de investitii.

Exit mobile version