18.7 C
Brăila
miercuri, octombrie 4, 2023
AcasăEvenimentBraila, pe podiumul educatiei romanesti / Doi copii magnifici au obtinut media...

Braila, pe podiumul educatiei romanesti / Doi copii magnifici au obtinut media 10 la BAC

Emotii mari pentru elevii claselor a-XII-a. Rezultatele la Bacalaureat 2022 au fost publicate astazi.

In judetul Braila, doi  copii magnifici au reusit sa obtina media 10 la exemenul maturitatii, ambii fiind elevi ai Colegiului Gheorghe Munteanu Murgoci, unul avand specializarea Matematica-Informatica, iar celalalt Filologie.

Notele elevilor la Bacalaureat 2022 sunt anonimizate, pentru al treilea an, astfel ca fiecare candidat la aceasta sesiune de Bac trebuie sa introduca in platforma bacalaureat.edu.ro codul primit de la scoala, pentru a vedea notele pe care le-a obtinut atat la probele scrise, cat si la cele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale.

In judetul Braila, rata de promovare (inainte de contestatii) inregistrata de toti absolventii studiilor liceale care au sustinut probele examenului de Bacalaureat in sesiunea iunie-iulie 2022, este de 81,3%, iar la nivel national, de 73,3%, fapt care situeaza judetul nostru pe locul 3 in ierarhia nationala. Pentru promotia curenta, rata de promovare in judetul Braila este 85,74%, iar pentru promotiile anterioare, rata de promovare este 37,5%. In sesiunea iunie-iulie 2022, au promovat 1269 de candidati, dintr-un total de 1561de candidati prezenti. Dintre acestia, 1417 candidati sunt din promotia curenta, iar 144, din promotiile anterioare.

Inspectoratul Scolar Judetean precizeaza ca 32 de candidati au absentat, iar 2 au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda. Acestia nu se vor putea inscrie la urmatoarele doua sesiuni ale examenului national de Bacalaureat.

 2 candidati au obtinut media 10;

13 candidati au obtinut nota 10 la proba de Limba si literatura romana;

119 candidati au obtinut nota 10 la proba obligatorie a profilului;

73 de candidati au obtinut nota 10 la proba la alegere a profilului si a specializarii

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat in urma cu cateva momente ca peste 89.000 de candidati au promovat examenul de Bacalaureat 2022. Rata de promovare din acest an este de 73,3% – cel mai ridicat nivel de promovare din ultimii 10 ani.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente