5.9 C
Brăila
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAdministratieMagia vrajitoarelor

Magia vrajitoarelor

Inca dinaintea aparitiei Crestinismului, in Europa, oamenii se credeau influentati sau aparati de vrajitoare si zei, cultul vrajitoarelor nascandu-se din ideologiile politeiste ale populatiei Evului Mediu. Termenul de „vrajitor” apare in jurul anului 1000 d.H. si dainuieste in timp, chiar si in epoca contemporana .

La inceputul secolului XII, Papa Inocentiu al VIII-lea declanseaza vanatoarea de vrajitoare ce a purtat numele de Inchizitie. De-a lungul timpului, s-au sacrificat mii de oameni, asa-zis vinovati de vrajitorie, printre care preoti, copii si femei. Metoda preferata a autoritatilor vremurilor era arderea pe rug a ereticilor, iar mai tarziu, in Europa secolelor 14-18, decapitarea ajunsese pedeapsa celor gasiti vinovati. 
Vrajitoarele ghicesc viitorul  in palma, in carti, in oglinda, in ghioc, in glob de cristal, descanta oameni deochiati , dezleaga probleme in dragoste, in avere, sexuale, dar si vraji facute de alte vrajitoare ,scapa oamenii de argintul viu si de alte afectiuni, fara bolile grave, fac vraji negre asupra oamenilor .

Exista cazuri de oameni care au mers la vrajitoare si le-au prezis unele lucruri care s-au intamplat. Trebuie sa tinem cont ca este un sistem foarte bine pus la punct care, uneori, da rezultate. La un alt nivel de cultura, puterea exemplului este mult peste explicatiile stiintifice.

Oamenii apeleaza la vrajitoare pentru ca au nevoie sa se convinga ca ceea ce este in interiorul lor este adevarat. Acestea au un simt dezvoltat de a identifica ceea ce isi doresc cei care apeleaza la ele. Vrajitoarele se folosesc de o psiholgoie care chiar daca nu este una empirica, de cele mai multe da roade si il face pe respectivul client sa se intoarca.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente