8.3 C
Brăila
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAdministratiePrincipalele piedici in calea integrarii Ucrainei in UE

Principalele piedici in calea integrarii Ucrainei in UE

Daca in medie dureaza mai bine de un deceniu ca un stat sa fie integrat in familia europeana, din momentul in care Consiliul European da „unda verde”, Ucraina ar urma sa parcurga un drum la fel de lung ca cel urmat de Romania, pana la aderare. Insa vecinii din Nord mai au o piedica: razboiul.

Ucraina de astazi in absenta razboiului era undeva la nivelul Romaniei in 1995. Si din cauza razboiului, mai devreme de 15-20 de ani cu greu m-as astepta sa devina membra, pentru ca europenii s-au ars deja cu romanii si cu bulgarii .

Ucraina nu este nici pe departe pregatita sa devina membra. A ajutat ca este intr-un acord de asociere cu Uniunea Europeana, dar sunt extrem de multe lucruri de facut. Problemele sunt si economice, dar problemele principale sunt cele de structura institutionala, coruptie, influenta oligarhilor, cultura politica, practic tot ce tine de buna guvernanta

O alta mare problema, la care deocamdata nu s-au gandit, mai putin membrii Comisiei Europene, este ca in timp Ucraina va mai pierde din capitalul de simpatie, dupa incheierea razboiului. Pana cand va ajunge efectiv sa fie acceptata si invitata oficial in Uniunea Europeana, capitalul de simpatie urias de acum va fi erodat .

Articolul precedentTigarile si alcoolul se scumpesc
Articolul următorAnunt public
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente