Acasă Eveniment “Pacanelele” de la parterul unui bloc de pe Calea Calarasilor, blestemul...

“Pacanelele” de la parterul unui bloc de pe Calea Calarasilor, blestemul unei familii de braileni / Chinul oamenilor nevoiti sa traiasca printre injuraturi si pumni in aparate

Aparute ca ciupercile dupa ploaie, pacanelele au reusit in scurt timp sa acapareze mii de braileni, fascinati de iluzia unei imbogatiri rapide sau pur si simplu, oameni simpli, cufundati in grijile si nevoile de zi cu zi. Pe langa faptul ca ele creeaza dependenta, acolo se dau si bauturi alcoolice gratis. Practic sunt o pepiniera de oameni care n-au ocupatie, unii care isi castiga banii din munca necinstita, interlopii. In Braila, si nu numai, istoricul jocurilor de noroc este plin de vieti distruse, certuri in familie, bani irositi si o dependenta greu de tratat.

“M-am saturat sa aud cum injura in fiecare noapte cei care joaca la aparate”

O sesizare, primita de ziarul nostru pe adresa redactiei, arata chinul pe care il indura zi de zi, dar mai ales noapte de noapte, cei care locuiesc in preajma unor astfel de afaceri infloritoare.

Braileanul B. Marian, pur si simplu nu mai are liniste in propria casa din cauza vecinilor galagiosi de la parterul blocului. Este vorba despre o cunoscuta sala de jocuri situata pe Calea Calarasilor, la parterul blocului A1. Acesta ne-a declarat ca zgomotul care vine din interiorul salii nu ii mai permite sa se odihneasca.

M-am saturat sa aud  cum injura in fiecare noapte cei care joaca la aparate, cum dau cu pumnii in ele. Pe timpul noptii, se aud alarmele aparatelor de joc. Si daca nu ar fi de ajuns, in fiecare noapte clientii ies in fata locatiei si vorbesc tare, injura si consuma bauturi alcoolice chiar sub geamul meu. Sotia mea este insarcinata, nu se poate odihni. Am facut sesizare la IPJ si mi s-a raspuns ca adminitratorii firmei au fost sanctionati de doua ori in cuantumul a 1500 de lei, insa nu s-a schimbat nimic”, ne-a declarat B. MARIAN.

Ba mai mult, ca raspuns al sesizarii sale trimisa catre Politia Locala, acesta a primit “indrumarea” de a se adresa Directiei de Sanatate Publica daca zgomotul persista, pentru efectuarea de determinari sonometrice.

In continuare, Politia Locala, prin raspunsul dat, afirma ca a obtinut de la administratorul salii de jocuri “angajamentul” ca in termen de 30 de zile va antifona spatiul cu materiale specifice atenuarii zgomotelor. Ba mai mult, acesta ar fi instruit persoanlul salii sa pastreze linistea. Insa, chiar daca au trecut cele 30 de zile, “angajamentul” nu a fost respectat.

“Pacanelele” de la parterul blocurilor sa dispara … si odata cu ele si era baietilor cu bani necinstiti! / Asta isi doresc brailenii

Cazinourile si salile de jocuri sa dispara de la parterul blocurilor si mutate la periferie! Asa doresc braileni.

In urma unui sondaj realizat de Infobraila, brailenii nu mai doresc in preajma lor pacanelele. Dintr-un esantion de 400 de persoane, 90% dintre respondenti au declarat ca nu sunt de acord cu amplasarea pacanelelor in oras si un numar semnificativ de persoane au declarat ca cineva din familie se confrunta cu dependenta de jocul de noroc.

Parintii au argumentat ca pozitionarea salilor de jocuri in vecinatatea scolilor dar si la parterul blocurilor este un lucru distructiv pentru copiii lor. Multi se plang de faptul ca odraslele lor au intrat in anturaje nesanatoase, facand cunostinta mult prea devreme cu realitatea urata care a cuprins Braila in ultimii ani. Ne confruntam cu o expansiune prea brusca a salilor cu jocuri de noroc, acestia aparand la parterul blocurilor ca ciupercile dupa ploaie.

La nivel national, statistica ii sperie si pe specialisti: un milion si jumatate de romani isi lasa banii la pariuri sau la pacanele. 10 % dintre ei sunt dependenti.

Exit mobile version