5.9 C
Brăila
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAdministratieDisparitia misterioasa a doi braileni

Disparitia misterioasa a doi braileni

In 1981, cand sistemul de interventie pe echipe nu exista inca si protocoalele de colaborare erau nesigure, Departamentul Zero (departament din cadrul Securitatii care se ocupa cu fenomene paranormale) a fost solicitat sa intervina intr-o zona muntoasa, in apropiere de Intorsura Buzaului.

Zona era foarte retrasa si aproape nelocuita. Doi frati alpinisti se antrenau escaladand o stanca inalta si relativ izolata de masivul muntos. Peretii ei erau foarte abrupti, formand in partea de sus chiar o plomba, ceea ce a constituit o adevarata provocare pentru cei doi alpinisti.

Unul dintre frati a urcat pana pe la trei sferturi din inaltimea stancii, unde a observat niste semne bizare sapate in piatra si aproape complet erodate de trecerea timpului. Cand a ajuns sus, pe platforma ingusta a stancii, s-a aplecat si a ridicat un obiect ciudat de culoare galbena, care semana cu un lant. In clipa urmatoare a disparut brusc sub privirea inmarmurita a fratelui sau care se afla pe sol, la baza stancii.

A fost alertata Militia locala si au fost anuntati parintii, la Braila. Initial, autoritatile l-au banuit pe cel care i-a chemat ca le ascunde adevarul. Chiar l-au amenintat, crezand ca-si bate joc de ei.

Probleme s-au accentuat cand fratele disparutului, fost alpinist, a escaladat si el stanca, a ridicat obiectul respectiv si a disparut instantaneu in fata a mai mult de zece martori.

Cazul a luat o turnura periculoasa

Au sosit imediat la fata locului mai multi ofiteri de Securitate de la Bucuresti, care au anuntat Departamentul Zero in aceeasi seara. Zona a fost izolata de catre o echipa militara pe o raza de o suta de metri in jurul stancii. Reprezentantii unei alte Directii din Securitate s-au ocupat in urmatoarele zile cu dezinformarea satenilor si linistirea martorilor oculari.

In zilele urmatoare au survolat cu elicopterul stanca respectiva; „obiectul” era, de fapt, un gen de parghie ancorata in piatra stancii, fara a se putea stabili insa cine, cum si de ce a realizat aceasta. Scrierea de pe peretele stancii a ramas complet necunoscuta, chiar daca au fost trimise numeroase fotografii cu semnele respective, pentru a fi studiate la cele mai prestigioase institutii de profil din lume. Desi existau anumite similitudini de forma, nimeni nu a putut totusi sa gaseasca o corespondenta clara cu vreuna dintre scrierile din antichitate.

Pareau foarte vechi, dar inca se mai observau, fiind in mare parte acoperite de muschi de stanca. Fiind pe atunci oarecum lipsiti de experienta si presati de panica creata, cei responsabili au decis sa dinamiteze stanca, insa ulterior s-a aflat ca acela a fost un ordin dat de puterea de la Bucuresti.

In prezent locul este complet curatat. Cei doi barbati disparuti nu au mai revenit niciodata. Foarte interesant a fost faptul ca, dupa ce au aruncat stanca in aer, in locul ei a continuat sa ramana un contur straveziu de culoare verde deschis, ca un abur usor. Dupa cateva zile, insa, a disparut si el.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente