18.7 C
Brăila
miercuri, octombrie 4, 2023
AcasăAdministratie„Templul ursitelor” din Muntii Fagaras

„Templul ursitelor” din Muntii Fagaras

Templul Ursitelor se afla la poalele Muntilor Fagaras, in apropierea satului Sinca Veche din judetul Brasov. Legenda spune ca imediat ce ajungi in lacasul subteran oboseala dispare ca prin minune si tot corpul este invadat de energie. Din vorba in vorba s-a nascut mitul ca toti cei care intra in templu se vindeca de boli.

Mii de oameni vin anual la biserica sapata in stanca. Vizitatorii au povestit ca fie s-au simtit invigorati, fie i-a apucat un somn greu atunci cand au intrat in Templul Ursitelor. Se zice ca cine doarme macar si cateva minute in templu sau in apropierea lui capata forte noi si devine mai puternic. Locul este impodobit cu icoane, flori de munte si candele care nu apuca sa se stinga niciodata.

Turnul interior, pe unde intra lumina zilei, este inalt de 10 metri si seamana cu o turla fara acoperis. Localnicii spun ca pe acolo coboara energiile si ca dedesubt, in pamant, ar exista un tunel de comunicare pana la Cetatea Rasnovului. Batranii satului mai spun ca pana si iarba din jurul ,Templului Ursitelor” face minuni. Vacile care pasc aici dau lapte mai mult si mai gustos decat celalalte. Daca vreun localnic sufera de vreo boala, da fuga la temple, aprinde o lumanare si bea apa din izvorul din apropiere. Durerea dispare apoi ca prin farmec.

Legendele si traditiile locului spun ca aici au avut loc fenomele paranormale, vise premonitorii si tot felul de viziuni. Localnicii si altii care l-au vizitat sustin ca in acest loc visele se indeplinesc, daca ai inima curata si plina de dorinta si musai trebuie sa fiti asezati in turnul de unde se vede cerul. Unii localnici spun ca aici se aud, in preajma unor sarbatori mari, coruri parca venite din cer, care le incanta auzul, si, cu toate ca se auzeau vocile foarte clar si muzica era bisericeasca, nu au putut distinge cuvintele.

Controversatul lacas de cult de la Sinca Veche se banuieste ca ar avea o vechime de 7.000 de ani si orgini dacice, poate chiar mai inaintate. Desi nu se poate spune cu precizie data exacta a construirii manastirii din piatra, versiunea acceptata si cea mai des intalnita ar fi anul 1742, timp in care bisericile ortodoxe erau interzise. Surprinzatoare este prezenta a doua altare existente in lacasul rupestru, care indica originea sa precrestina.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente