22.2 C
Brăila
marți, mai 30, 2023
AcasăAdministratieFaimosul criminal „Jack Spintecatorul” de acum 125 de ani nu ar fi...

Faimosul criminal „Jack Spintecatorul” de acum 125 de ani nu ar fi existat niciodata!

Dupa mai bine de 10 ani de cercetare amanuntita si investigatii, fostul detectiv criminalist Trevor Marriott a ajuns la o concluzie incredibila: identitatea lui Jack Spintecatorul nu a putut fi stabilita clar intrucat acesta nu a existat niciodata! Iar numele de „Jack Spintecatorul” pur si simplu a fost inventat de un ziarist pe nume Thomas Bulling, care a falsificat o scrisoare a asa zisului criminal adresata lui Scotland Yard, cu scopul de a obtine foloase materiale. Bulling era un ziarist betivan care avea multe contacte in politie si care in 1888 lucra pentru agentia de presa din Londra Central News Agency. Bulling era platit pentru a oferi povesti de crime pentru ziare. Iar scrisoarea care a trimis-o politiei si semnata „Jack Spintecatorul” a fost cea mai ingenioasa metoda de jurnalism care a mentinut acest mister timp de 125 de ani.

E adevarat ca toate crimele au fost reale si ele au avut loc, dar, pur si simplu ele au fost grupate impreuna sub numele de „Jack Spintecatorul”, existand, de fapt, mai multi criminali separati. Detectivul Marriott declara: „Faptele acestui caz au fost total distorsionate de-a lungul timpului. Se presupune ca Jack ar fi fost responsabil pentru omorarea a 5 prostituate, dar, au existat crime similare si inainte si dupa celor atribuite Spintecatorului, atat in Anglia, cat si in America si in Germania”. Astfel, criminalistul a identificat numai putin de 17 crime de tipul lui „Jack Spintecatorul” care au avut loc in perioada 1864-1893.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente