22.5 C
Brăila
luni, iunie 5, 2023
AcasăAdministratieOrasul pierdut al gigantilor

Orasul pierdut al gigantilor

Exista mii de legende si mituri stravechi, din toate colturile lumii, care vorbesc de prezenta unor giganti in trecutul indepartat al Pamantului. Aceste fiinte erau nu doar ingrozitoare ca infatisare, dar si extrem de puternice. Si, desi acesti giganti nu mai sunt astazi pe planeta, se crede ca intr-o buna zi ei se vor reintoarce pe Pamant.

Mai multe schelete vechi descoperite de arheologi demonstreaza faptul ca unii oamenii ce au trait in timpurile stravechi erau mult mai inalti decat oamenii din ziua de azi. Iar multe din aceste schelete se pot gasi nu doar in cunoscutele situri arheologice din intreaga planeta, ci si in multe locuri inca neexploatate din jungle.

In anul 2012, cercetatorul Bruce Fenton a descoperit o piramida necunoscuta aflata intr-o regiune indepartata din jungla ecuadoriana. In prezent, Fenton si echipa sa au realizat mai multe investigatii complexe privind aceasta descoperire incredibila… se pare ca aceasta piramida face parte dintr-o structura mult mai cuprinzatoare. Bazandu-se pe rezultatele acestei cercetari, Fenton crede ca intreg complexul ar putea reprezenta „Orasul pierdut al gigantilor”

„La situl descoperit, exista o mare structura piramidala, avand o baza patrata de 80 metri si o inaltime tot de de 80  de metri, avand pereti inclinati. Aceasta structura este creata din sute de blocuri de piatra cu forma iregulata, fiecare din ele cantarind cate 2 tone”, scrie Fanton intr-unul din rapoartele sale. Aceste blocuri de piatra au o suprafata perfect neteda.

Intre blocurile de piatra, se gaseste o substanta de imbinare, asemanatoare unui ciment. Cercetatorul crede ca aceste constructii sunt de origine artificiala, acestea fiind mult mai vechi decat alte situri ecuadoriene. Aspectul diferit al blocurilor de piatra ascunse indica faptul ca acestea au fost „mancate” de aciditatea ploilor. Echipa a identificat pana in prezent mai multe movile ce par a avea o structura piramidala, dar ele nu au fost inca confirmate a fi piramide. Unele blocuri de piatra sunt insa cu adevarat masive, avand o greutate de aproape 200 de tone, ceea ce ridica mari probleme de constructii pentru oamenii din acele vremuri. Aceste „opere de arta” se aseamana cu cele din Peru (de exemplu, Sacsayhauaman) care desi arheologii le atribuie indienilor locali, totusi exista o legenda care spune ca ele ar fi fost construite de o pasare gigantica ce a venit din cer! La fel, piramida ascunsa din jungla ecuadoriana pare a fi mai degraba opera unor extraterestri sau a unor rase superioare de fiinta, decat un fel de proiect de constructie local.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente