16.8 C
Brăila
vineri, iunie 9, 2023
AcasăAdministratieMiscarile de pace din secolul XX au fost create si finantate de...

Miscarile de pace din secolul XX au fost create si finantate de KGB

Una dintre cele mai mari operatiuni de manipulare din istorie a fost crearea de catre fosta URSS a numeroase miscari de pace ce erau indreptate impotriva Occidentului, in special impotriva Statelor Unite. Miscarile de pace (sau anti-razboi) au fost create atat pe sol american, cat si pe pamant strain, in special in anii 60 sau 70 de catre atotputernicul si temutul KGB. Participarea si implicarea activa a americanilor in razboaie din afara tarii (ca cel din Coreea sau Vietnam), dar si inarmarea excesiva a armatei americane, a facut posibila aparitia unei fundatii solide pentru manifestarea miscarilor de pace, care, au gasit un sprijin puternic din partea populatiei.

Marea majoritate a miscarilor de pace din perioada 1960-1970 au fost initiate de catre fostul KGB, acest lucru rezultand din faptul ca multe din ele atacau doar Statele Unite, dar nu si URSS-ul, desi sovieticii detineau la fel de mult armament de distrugere in masa (ca si americanii) si au participat si ei la diverse razboaie si operatiuni militare (Cehoslovacia, 1968 sau Afghanistan, 1979). Efectiv, scopul acestor miscari nu era indreptat spre pace, ci spre demoralizarea Statelor Unite si perceperea de catre intreaga lume a faptului ca America ar constitui singura natiune razboinica de pe mapamond. Aceste miscari urmareau castigarea „razboiului rece” de catre fosta URSS, in confruntarea sa cu SUA. Nu e de mirare ca activistii americani de pace habar n-aveau ca erau manipulati de rusi, pe care-i considera cu cinism drept „idioti folositori”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente