Acasă Eveniment EXCLUSIV / Dosarele jafului de la Spitalul Judetean Braila zac in sertarele...

EXCLUSIV / Dosarele jafului de la Spitalul Judetean Braila zac in sertarele DNA

Foarte multi dintre voi se intreaba de ce serviciile medicale de la Spitalul Judetean Braila sunt proaste. Foarte multi dintre voi se intreaba de ce mancarea de la Spitalul Judetean e mai proasta decat cea din parnaie. Foarte multi dintre voi se intreaba de ce tot felul de neica nimeni, care nu au platit taxe de sanatate niciodata in viata lor, inunda UPU.

Raspunsul la intrebarile de mai sus este coruptia generalizata din sistemul de sanatate, in cazul Spitalului Judetean Braila ea intinzandu-se de la finantatorul public al spitalului, Consiliul Judetean Braila, pana la conducerea institutiei de sanatate mentionata mai sus.

O zi de toamna obisnuita in judetul Braila, municipiul Braila. In curtea spitalului se intalnesc doua personaje cheie, care isi propun sa rezolve problema: Mihai Tudose, pe atunci ministrul Economiei si Catalin Iordache, pe atunci consilier judetean si membru al Comisiei de Sanatate din cadrul CJ Braila. Cei doi se intalnesc cu managerul spitalului judetean in incercarea de a rezolva problemele enumerate mai sus.

“Da, m-am intalnit cu Mihai Tudose si impreuna, din dorinta de a rezolva problemele brailenilor, am avut o discutie cu conducerea spitalului. Dupa cateva ore de discutii, Mihai Tudose a cerut ca oamenii care conduceau spitalul sa aduca la cunostinta autoritatilor, adica DNA, mai multe nereguli constatate la SJU Braila“, a declarat Catalin Iordache pentru Infobraila.

Demersul celor doi alesi a fost reliefat prin constituirea a trei plangeri consistente prin care managerul spitalului de atunci, doctor Mihai Iugulescu, a adus la cunostinta DNA neregulile din Spital.

Dosarele au fost depuse la DNA Galati, copiile acestora aflandu-se in posesia Infobraila.

Daca va inchipuiti ca procurorii DNA au facut vreun minim de demers pentru solutionarea acestora, va inselati amarnic. Nimic! Praful de pe dosarele DNA se ingroasa cu fiecare zi care trece si care duce la prescrierea infractiunilor semnalate.

Acum nu stim daca asta are vreo legatura cu faptul ca unul dintre faptuitori este finul lui Mihai Tudose. Ce stim sigur este faptul ca un alt pupil al lui Tudose, seful CJ Braila, Iulian Chiriac, nu a facut nimic ca sa descalceasca afacerile, zicem noi oneroase, ale unei clinci trans-partidice.

DNA nu a miscat un deget in acest sens, atat fosta conducere care, prin incompetenta, l-a scos basma curata pe baronul Gheorghe Bunea Stancu, cat si actuala conducere, nu au facut nimic!

Daca astfel ne arata PSD cat de mult ii pasa de oamenii veniti la spital, intelegem ca ei mizeaza in continuare pe prostia celor care platesc taxe si pe obedinta celor care nu platesc, dar beneficiaza de servicii medicale livrate intr-o asa zisa “urgenta”.

Suntem convinsi ca oamenii ajunsi intamplator la conducerea DNA nu vor face nimic, pentru ca taierea acestui nod gordian ar duce la incriminarea unor persoanje apropiate de partidul de guvernamant.

Asteptam cu interes ca DNA Galati sa ne explice, de exemplu, cum dracu s-a licitat tehnic pentru o firma care a livrat echipamente de milioane de euro si a castigat doar pentru ca avea un sistem de prindere in trei puncte, unic in lume.

Va intrebati poate cum poate un presedinte de CJ ca Iulian Chiriac sa promita reabilitarea spitalului si poate va intrebati cum poate sa fie diriginte de santier un domn, fost militian, care a mai fost in aceasta pozitie si atunci cand IPJ Braila a construit o cladire, din bani publici, care nu a fost preluata de beneficiar nici astazi.

Vedeti, in aceste conditii, ca banii pe care ii platiti pentru reabilitarea spitalelor nu sunt decat o zeciuiala a prostiei care va cuprinde.

Suntem convinsi ca cei doi procurori cu expunere media exagerata ai DNA Galati vor face joc de glezne pana la prescrierea faptelor descrise in plangerea adresata DNA.

P.S. Ne-am fi dorit ca Mihai Tudose sa fi facut infarctul la Braila, sa vada si el cum este sa nu fie linie de garda la Cardiologie, sa vada si el cat de repede vine ambulanta, sa vada si el ca substantele necesare pentru salvarea unui om, care face infarct, sunt dramuite la maximum si sa spuna: FINULE, M-AI OMORAT!

Exit mobile version