Acasă Administratie Sfinxuri si piramide submarine apartinand Atlantidei, in apropierea Cubei…

Sfinxuri si piramide submarine apartinand Atlantidei, in apropierea Cubei…

Eclipsand, probabil, descoperirile Troiei si a mormantului lui Tutankhamon, anuntul privind descoperirea Atlantidei ar fi probabil cel mai emotionant moment din istoria arheologiei. Acum, doi oameni de stiinta indrazneti, Paul Weinzweig si Pauline Zalitzki, pretind ca au gasit Atlantida. Ei au descoperit ruinele scufundate ale unui oras antic, in apropierea tarmurilor Cubei. In trecutul indepartat, intreaga regiune era doar pamant, dar acum numai insula Cuba a ramas deasupra apei. Orasul antic se afla la 200 de metri sub ocean, iar echipa de cercetatori condusa de Weinzweig si Zalitzki e convinsa ca acesta este Atlantida – orasul pierdut pentru mai mult de 10.000 de ani.

Cei doi oameni de stiinta, lucrand in apropierea coastelor Cubei si folosind un robot submersibil, au confirmat faptul ca un oras gigantic se afla pe fundul oceanului. Locul vechiului oras antic, care ar include cateva sfinxuri si cel putin patru piramide gigantice, s-ar afla in interiorul faimosului Triunghi al Bermudelor.

 Piramidele respective se pare ca au fost construite in aceeasi perioada cand au fost inaltate si structurile masive din piatra din Egipt. Complexul de piramide submarine din Cuba a fost acoperit de ape acum cativa mii de ani, asa cum ne spune legenda Atlantidei, cum ca acest teritoriu ar fi fost inghitit de ape. Dezastrul ar fi avut la sfarsitul epocii de gheata, dupa topirea calotei de gheata a Arcticii, eveniment care a dus la cresterea brusca a nivelului marii in intreaga lume (in special in emisfera nordica) si astfel la disparitia multor insule sau chiar insule-continent, asa cum se banuieste ca ar fi fost Atlantida.

Guvernul SUA ar fi descoperit acest loc secret submarin in timpul crizei rachetelor din Cuba de la inceputul anilor 1960, cand mai multe submarine americane nucleare ar fi descoperit structurile de piramida. Americanii au inchis imediat locul si au pus stapanire pe el, pentru a nu incapea pe mana sovieticilor.

Exit mobile version