20.9 C
Brăila
luni, iunie 5, 2023
AcasăAdministratieReduceri de impozite pentru proprietarii de case

Reduceri de impozite pentru proprietarii de case

Parintele juristilor romantici isi desfasura activitatea la Fa­cultatea din Halle. Se numea Samuel Stryk (1640-1710), dupa numele lati­nizat Strykius; intre altele, decan al Facultatii de Drept, consilier secret al Curtii; intr-un cuvant, era un barbat important. A im­podobit literatura juridica cu o sumedenie de studii. Una dintre cele mai vestite carti ale sale a fost De jure spectrorum (Despre dreptul strigoilor), Halle, 1700. In ea se lamuresc incalcitele complicatii juridice ivite de pe urma stafiilor.

Artagoasele fantome faceau tapaj mai ales in jurul dreptul de inchirierechiriasul poate oare desface contractul, daca in locuinta se ivesc stafii? Intrucat bantuitul stafiilor este suportabil – de exemplu, daca in partile laterale ale casei, strigoii cioca­nesc mai domol sau racnesc mai moderat locuinta nu poate fi refuzata – in cazuri mai grave, chiriasul poate desface contractul. Proprietarul este obligat sa accepte rezilierea, cu exceptia cazu­lui cand poate dovedi ca inainte de inchiriere nu s-a ivit in casa nimic neobisnuit. Prin urmare, daca stafiile s-au instalat in casa odata cu noul chirias, aceasta se datoreste faptului ca el a atatat impotriva sa vrajitori si vrajitoare.

In cazul cand se dovedea ca o casa este bantuita de stafii, actul de vanzare-cumparare se anula. Mai mult, daca ginerele primea ca zestre de la socrul sau o astfel de casa stapanita de stafii, el putea s-o inapoieze si sa pretinda completarea dotei. In cazul caselor cu stafii, proprietarilor li se cuvin si reduceri la impozit.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente