28.3 C
Brăila
vineri, iunie 2, 2023
AcasăAdministratieStalin facea sacrificii umane 

Stalin facea sacrificii umane 

Ocultismul conducerii sovietice a fost discutat la fel de mult ca si legendarul ocultism al Celui de-al Treilea Reich. Ce rol a jucat Iosif Stalin, cel care a condus URSS-ul aproape 30 de ani, in acest ocultism? A fost el doar un tiran obisnuit sau a avut parte de niste forte necunoscute in spatele sau? 

De exemplu, e cunoscut faptul ca Stalin a absolvit Seminarul Teologic din Tbilisi, impreuna cu faimosul viitor magician, filozof si ocultist George Gurdjieff, fiind chiar si prieten cu el. Exista, de asemenea, si o teorie conform careia Stalin a facut parte dintr-o „fratie oculta a Estului”, din care facea parte Gurdjieff si discipolii sai. Se pare ca Gurdjieff a mentionat o figura misterioasa, numita printul Nizaradze. Acesta era pseudonimul unui om, a carui suflet a fost inlocuit pe un nivel energetic, lucru care l-a transformat intr-un zombi. Gurdjieff descrie o expeditie catre Golful Persic, printre membrii caruia se numara si printul Nizaradze. La un moment dat, printul se imbolnaveste si face febra, asa ca expeditia a stat timp de o luna in Baghdad. Pe de alta parte, e cunoscut faptul ca Stalin a lucrat in cadrul Laboratorului de geofizica din Tbilisi, asa ca e posibil sa fi facut si el parte din expeditia lui Gurdjieff. Tot Stalin avea fata cu urme de varsat de vant; sa fi fost oare efectul „febrei din Golful Persic”?

De asemenea, se mai stie ca porecla lui Stalin – „Koba” – ridica multe intrebari. Tradus in vechea slavona, „koba” inseamna „vrajitor” sau „profet”. Se stie ca a existat si un rege persan pe nume Kobadesa, care la sfarsitul secolului al V-lea a cucerit Georgia orientala. Istoricul bizantin Teophanes l-a descris pe Kobades ca un mare magician si seful unei secte a carei idealuri erau asemanatoare cu cele ale comunismului, ca de exemplu, divizarea proprietatii in parti egale, desfiintand astfel atat saracia, cat si bogatia.

Se mai spune ca in anul 1941, Stalin a vizitat-o pe celebra sfanta Matrona, pentru a ghici viitorul URSS in razboiul cu Germania, ce a invadat tara lui Stalin in iunie 1941. Matrona i-ar fi spus lui Stalin: „Armata Rosie va castiga. Victoria va fi a ta. Esti singurul sef care nu va pleca din Moscova”. Aceasta arata interesul lui Stalin pentru activitati de vrajitorie si prorociri.

Stalin a devenit interesat si de experientele paranormale ale lui Wolf Messing, un evreu polonez. Messing i-a facut lui Stalin doua demonstratii spectaculoase, folosind tehnicile sugestiei mentale. In prima demonstratie, el a ridicat de la banca 100.000 de ruble cu un simplu petic de hartie alba. Casierul, desi avea in fata o simpla hartie goala, in care nu era scris nimic, i-a inmanat banii lui Messing fara nicio retinere. Messing a pus banii in valiza si apoi a parasit banca. Mai tarziu, el a reintrat in banca si a inapoiat banii, dar casierul a facut un atac de cord, cand si-a dat seama ce-a facut. In a doua demonstratie, a patruns nonsalant in cel mai bine pazit buncar al dictatorului, sugerandu-le garzilor ca este Lavrenti Beria, seful KGB, cu care de altfel nu semana deloc.

Se pare ca Stalin, „tatucul” sovieticilor, poseda cunostinte magice si abilitati extraordinare. Parapsihologii spun ca majoritatea portretelor il arata pe Stalin cu o pipa, intrucat fumul ei era apararea magica a lui Stalin pentru a nu-i lasa pe ceilalti sa patrunda in aura sa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente