25.1 C
Brăila
vineri, iunie 2, 2023
AcasăAdministratieObiective turistice din Braila: Padurea Camnita

Obiective turistice din Braila: Padurea Camnita

Rezervatia naturala Padurea Camnita se afla in judetul Braila, apartinand de satul Constantinesti, comuna Ramnicelu. Se afla la aproximativ 40 de kilometri de resedinta de judet, accesul facandu-se pe DJ 221, pe ruta Braila – Romanu – Gemenele – Ramnicelu – Constantinesti. Aria protejata se afla la 200 de metri de sat, dupa drumul forestier denumit „Menda Mare”.

Rezervatia din Padurea Camnita a fost infiintata in anul 1994, cand a fost declarata rezervatie forestiera. Sase ani mai tarziu, in urma unei legi, a fost declarata rezervatie naturala si a fost inclusa in cea de-a treia categorie a Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii. Necesitatea infiintarii unei arii protejate a aparut datorita faptului ca aici se afla mai multe exemplare de frasin, care sunt considerate arboret pur si reprezinta o raritate in judetul Braila.

Rezervatia naturala Padurea Camnita se intinde pe 1, 20 hectare si se gaseste in interiorul padurii administrate de Directia Silvica Braila. Padurea propriu-zisa ocupa 550 de hectare, fiind alcatuita din plop alb, plop negru, salcam si salcie. De asemenea, rezervatia este si una de seminte, fiind inclusa in ceea ce se numeste „Catalogul national al surselor pentru materiale forestiere de reproducere din Romania”.

Pe langa frasin, Rezervatia naturala Padurea Camnita prezinta si arbori de salcam, a caror origine a ramas necunoscuta. Despre frasini se stie ca sunt hibrizi din specia de Pennsylvania si ca au o varsta de circa 50 de ani. Starea in care se gaseste aria protejata este destul de buna, copacii neavand de suferit din cauza interventiei antropice. Cu toate acestea, unii au inceput sa se usuce, insa din cauza daunatorilor biotici sau a secetelor din ultimii ani.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente