Acasă Administratie Locuri de vizitat din Braila

Locuri de vizitat din Braila

Cetatea Brailei

Ruinele vechii cetati a Brailei, atestata documentar din 1368, si-a lasat amprenta peste oras. Cetatea a fost construita datorita accesului la Dunare, in portul careia se importau marfuri diverse. Centrul istoric al municipiului Braila pastreaza si in prezent urmele acestei cetati si tunelurile subterane folosite de turci.

Statiunea balneara si Manastirea Lacu Sarat

Pe raza comunei Chiscani din judetul Braila exista un lac cu apa sarata in jurul caruia s-a format o adevarata statiune in timp. De fapt, statiunea se afla in vecinatatea orasului Braila si exista o linie de tramvai care face legatura intre oras si statiune. Aici pot fi facute tratamente balneare pentru tratarea afectiunilor precum reumatismul sau artrita. Mai mult, acest loc are unul dintre cele mai pretioase zacaminte de sare din Romania. In apropierea statiunii este asezata si o manastire care poarta acelasi nume.

Castelul de Apa din Braila

Castelul de Apa este unul dintre cele mai importante simboluri ale orasului Braila, fiind o cladire care a fost numita monument istoric. Castelul a fost construit in 1912 de catre arhitectul Elie Radu, care a reusit o performanta pentru acea perioada: aceea de a alimenta cu apa jumatate din populatia orasului. Dintr-o perspectiva mai turistica, acesta a fost primul restaurant si bar rotator din tara. In momentul actual castelul este inclus intr-un proiect de reabilitare, pentru a putea fi redat in uz.

Orologiul din Braila

Piata Traian din municipiul Braila adaposteste un alt monument istoric din judet, un orologiu vechi de mai bine de 100 de ani. Orologiul, construit in anul 1909 de P. Naum Petru, este considerat un simbol al vechiului oras si acesta inca functioneaza la secunda. Se spune ca in timpul primului razboi mondial trupele sovietice voiau sa darame orologiul, insa in final au atarnat doar in varful acestuia simbolul comunist secera si ciocanul.

 

Exit mobile version