30.7 C
Brăila
duminică, septembrie 24, 2023
AcasăEvenimentCatalin Canciu: “Investitia omului de afaceri Vasile Dogarescu scoate din noroi statiunea...

Catalin Canciu: “Investitia omului de afaceri Vasile Dogarescu scoate din noroi statiunea Lacul Sarat si o repune pe harta statiunilor balneare nationale”

Catalin Canciu, secretar de stat in Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, apreciaza investitia omului de afaceri Vasile Dogarescu in Lacu Sarat, considerand-o „o perla ridicata dintr-o ruina

“Am participat cu bucurie si satisfactie la inaugurarea oficiala a complexului balnear si de vacanta Alma Health & Spa Retreat din statiunea Lacul Sarat, o investitie de 20 de milioane de euro, realizata de omul de afaceri Vasile Dogarescu, cu scopul de a reda statiunii farmecul si gloria de altadata!

Practic, o perla ridicata intr-o ruina! Un complex de 4 stele, care face net diferenta intre o investitie facuta in scopul dezvoltarii statiunii si altele tinute la firul ierbii si alimentate din bani publici, prin bilete de tratament acordate prin casele de pensii. Doua viziuni diferite, aceeasi statiune! “, a transmis Catalin Canciu printr-un comunicat dat publicitatii.

In acelasi timp, presedintele Organizatiei Municipale a PNL Braila critica administratia PSD, acuzand ca a tinut intentionat statiunea in saracie ani la rand.

“Statiunea Lacul Sarat a fost tinuta cu buna stiinta in saracie zeci de ani prin lipsa de investitii si ruinata la propriu de procesele duse timp de 12 ani intre administratiile PSD din comuna Chiscani si municipiul Braila. Procesele au fost purtate oficial cu scopul incasarii taxelor si impozitelor, dar neoficial pentru a fi protejate interesele financiare particulare existente aici.

Am avut un gust amar in momentul in care primarul Marian Dragomir a recunoscut public, cu ocazia inaugurarii complexului balnear Alma Health & Spa Retreat, ca statiunea Lacul Sarat, candva o emblema a Brailei, a ajuns o ruina din cauza orgoliilor PSD! Cu zambetul pe buze si fara nicio remuscare, Dragomir si-a pus cenusa in cap si si-a declarat public incompetenta si vinovatia, spunand ca: „statiunea a fost efectiv blocata timp de 12 ani de procesele purtate intre administratiile PSD”. 

Domnule Dragomir, scuzele nu ne incalzesc cu nimic astazi! Va reamintesc ca, in urma cu 12 ani, Guvernul Romaniei, prin Ministerul Turismului, a alocat peste 500.000 lei pentru dezvoltarea Statiunii Lacul Sarat, banii care au fost pierduti din cauza acestui litigiu existent intre administratiile PSD din Chiscani si Braila. O pierdere financiara imensa despre care nu ati amintit nimic in penitenta pe care ati facut-o public. Bani care ar fi adus un suflu nou statiunii, dar care au fost blocati de PSD, care nu si-a dorit niciodata cu adevarat dezvoltarea acestei destinatii turistice.

Din nefericire, dezinteresul PSD pentru statiunea Lacul Sarat a continuat inca trei ani dupa incheierea in instanta a acestei lupte a orgoliilor. Anul trecut, se pare ca ati dat in sfarsit la pace si ati infiintat Asociatia pentru “Dezvoltarea Statiunii Lacul Sarat”, un fel de caciula in care se strang anual 1.500.000 lei, bani alocati din bugetele Consiliului Judetean, Primariei Braila si Primariei Chiscani. Asociatia a fost infiintata anul trecut, dar a inceput sa miste ceva abia luna trecuta, in tot acest timp platind doar salarii pentru angajati, evident oameni de casa ai PSD. Timpul va demonstra bunele intentii ale acestei spectaculoase asocieri, deocamdata vad ca e doar consumatoare de bani publici.

In incheiere, vreau sa il felicit public pe omul de afaceri Vasile Dogarescu pentru taria de caracter cu care a rezistat talpilor puse de PSD in realizarea acestei afaceri de succes, care scoate din noroi statiunea Lacul Sarat si o repune pe harta statiunilor balneare nationale. Datorita realizarii acestui complex de 4 stele, Lacul Sarat a primit statutul de statiune de interes national, statut care permite accesarea de finantari structurale europene. Este cea mai mare victorie obtinuta de statiunea Lacul Sarat in ultimii 30 de ani, timp in care a fost abandonata de autoritatile locale socialiste, care au pus orgoliile personale mai presus decat interesul comunitatii”, a conchis Catalin Canciu, secretar de stat in Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, presedintele Organizatiei Municipale a PNL Braila.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente