Acasă Sanatate Cel mai bun somnifer natural! vezi care este!

Cel mai bun somnifer natural! vezi care este!

Ceapa este un aliment nutritiv dens, ceea ce inseamna ca este saraca in calorii, dar bogata in substante nutritive benefice, precum vitamine, minerale si antioxidanti. Este o sursa de vitamina C, care ajuta la combaterea formarii radicalilor liberi, care sunt inclusi pe lista cauzelor aparitiei cancerului. De asemenea ajuta la imbunatatirea auzului, in lupta cu febra  si insomnia.

Stim ca multi oameni simt nevoia de odihna din ce in ce mai mult, lipsa acesteia determina o nefuctionalitate a organismului, de aceea s-au gasit diferite metode naturiste de combatere a insomiei. Insomnia reprezinta existenta unor dificultati de adormire, atunci cand ne ia mai mult de 45 de minute ca sa adormim.

Cercetatorii ofera noi motive pentru a acorda o importanta deosebita somnului. Acesta reduce risurile dezvoltarii depresiilor, imbunatateste memoria, ajuta in procesul pierderii kilogramelor nedorite, imbunatateste procesul de invatare.

Unul dintre remediile naturiste a combaterii insomniei cu rezultate verificate de-a lungul timpului este ceapa. Se spune ca nici nu trebuie consumata, doar daca inhalezi miros de ceapa timp de cateva minute inainte de a te baga in pat, vei reusi sa adormi mult mai repede, vei fi mai linistit, iar somnul va fi mai odihnitor. Stim ca nu este cea mai placuta metoda, dar cei care au incercat au spus ca ea chiar functioneaza.

Ceapa este folosita inca din antichitate ca tratament pentru mai multe boli, in grabirea videcarii ranilor si diminuarea durerilor. Este considerata ca fiind un antibiotic natural ce ajuta organismul sa lupte contra bacteriilor. Este medicamentul naturist cel mai des utilizat in trecut impotriva racelii si gripei, ajutand vara si la indepartarea tantarilor.

Asadar un aliment bogat in vitamine si nutrienti, un produs  atat de des intalnit in bucataria fiecaruia dintre noi, cu proprietati nenumarate.

Exit mobile version