Acasă Eveniment Spaima soferilor din Braila / Nopti la rand, hotul a spart mai...

Spaima soferilor din Braila / Nopti la rand, hotul a spart mai multe masini din oras

Un tanar din Braila a semanat teroare printre proprietarii de masini. Spargerile le dadea noaptea, vizand mai multe zone din oras, printre care si bulevardul Dorobantilor, o strada intens circulata.

Ieri, 27 septembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale au identificat și reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din Brăila, bănuit pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat (3 fapte), furt și tentativă la furt calificat.

În fapt, în noaptea de 09.07.2022, în jurul orei 03:00, tânărul, ar fi încercat să pătrundă într-un autoturism ce se afla parcat pe Bulevardul Dorobanților din municipiu. De asemenea, atât în perioada 29.08-30.08.2022 cât și în noaptea de 22 spre 23 septembrie și 26 spre 27 septembrie a.c., tânărul, profitând de faptul că portierele erau neasigurate, ar fi sustras o trusă de scule mecanice, 15 salopete, două parfumuri și un laptop din interiorul a trei autoturisme ce se aflau parcate pe raza municipiului. Prin același mod de operare, în după-amiaza zilei de 27 septembrie, tânărul ar fi sustras dintr-un alt autoturism un telefon mobil, care, la aceeași dată, în urma activităților desfășurate de polițiști, a fost găsit în posesia acestuia și predat persoanei vătămate. Prejudiciul total, în valoare de aproximativ 10.500 de lei, a fost recuperat parțial de polițiști.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, furt și tentativă la furt calificat. În cursul zilei de astăzi, 28 septembrie a.c., Judecătoria Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a tânărului în cauză, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brăila.

Exit mobile version