22.2 C
Brăila
marți, mai 30, 2023
AcasăEvenimentINCREDIBIL! Sofer de microbuz, prins baut la volan, la 8 dimineata

INCREDIBIL! Sofer de microbuz, prins baut la volan, la 8 dimineata

Astazi, 10 octombrie, in intervalul orar 06:00-10:00, politistii rutieri braileni au desfasurat activitati specifice de verificare in trafic a autovehiculelor de transport persoane, cu precadere in zonele cu risc rutier ridicat.

Actiunea a avut ca scop reducerea victimizarii populatiei prin accidente rutiere in care sunt implicate, cu vinovatie, autovehiculele destinate transportului public de persoane (inclusiv cele destinate transportului de elevi) efectuate cu autovehicule având mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducatorului auto.

De asemenea, politistii au verificat respectarea perioadelor de conducere, a pauzelor si perioadelor de odihna, de catre conducatorii autovehiculelor si existenta verificarii metrologice a aparaturii tahograf, legalitatea tipului de transport, sub aspectul autorizarii, verificarea documentelor necesare si obligatorii a fi detinute la bordul autovehiculelor rutiere destinate transportului rutier de persoane (copii conforme, certificate de pregatire profesionala, etc), verificarea respectarii traseului si a graficului de circulatie, cu opririle aferente, conform licentelor de traseu, respectarea capacitatii maxime de incarcare a autovehiculelor de transport persoane, verificarea respectarii numarului maxim de locuri pe scaune, prevazute in certificatul de clasificare al autovehiculului, fata de numarul maxim de locuri prevazut in certificatul de inmatriculare al autovehiculului, dupa caz.

Politistii au controlat 101 de vehicule si au aplicat 16 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind circulatia pe drumurile publice, prevazute de O.U.G. 195/2002, in valoare de 9.860 de lei.

Totodata, ca masura complementara, politistii rutieri au retinut in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce 2 permise de conducere.

De asemenea, cu ocazia actiunii au fost oprite si verificate in trafic 19 autovehicule destinate transportului de elevi, fiind aplicate 2 sanctiuni pentru neregulile constatate.

A fost acordata o atentie sporita fata de starea psiho-fizica a soferilor si testarea alcoolscop a tuturor conducatorilor auto. 

La doar cateva zile dupa ce un sofer de autobuz Braicar a fost depistat drogat la volan, in aceasta dimineata, un alt sofer a pus in pericol viata calatorilor, urcandu-se baut la volan.

Astazi, in jurul orei 08:00, politisti din cadrul Biroului Rutier, au oprit in trafic un barbat, in vârsta de 38 de ani, din Braila, in timp ce conducea un microbuz de transport persoane, pe Calea Calarasilor din municipiu.

Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul ca avea o imbibatie alcoolica de 0,12 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiind sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 1.450 de lei si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile, conform O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Politistii braileni ne informeaza  ca aceste actiuni vor continua in scopul prevenirii si combaterii oricaror abateri de la respectarea normelor legale privind siguranta si legalitatea acestui tip de transport.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente