13.9 C
Brăila
miercuri, octombrie 4, 2023
AcasăAdministratieVești bune pentru fermierii braileni / Alexandru Popa: "Infrastructura de irigaţii din...

Vești bune pentru fermierii braileni / Alexandru Popa: “Infrastructura de irigaţii din județul Brăila, inclusa intr-un proiect pilot care presupune o investiţie de 1,8 miliarde euro”

Președinte PNL Brăila, deputat Alexandru Popa, vine cu vești bune pentru fermierii români, inclusiv pentru cei brăileni: “România încearcă să implementeze un proiect pilot pentru infrastructura de irigaţii care presupune o investiţie de 1,8 miliarde euro, pentru o lungime a canalelor de irigaţii de 1.700 de kilometri. În acest pilot, pe lângă alte județe, va fi inclusă și infrastructura de irigaţii din județul Brăila.

Față de alte proiecte din trecut care se refereau la infrastructura de irigații, acesta are câteva elemente care îl fac deosebit de interesant pentru agricultori.

Astfel, un prim element de noutate îl reprezintă componenta de energie verde, care înseamnă obţinerea de energie din panourile fotovoltaice flotante, adică cele care produc şi se mulează pe dinamica fiecărui curs de apă.

Un alt element important al proiectului se referă la eficienţa energetică. Asta înseamnă că se dorește înlocuirea echipamentelor energetice existente în staţiile de pompare cu unele noi, moderne (ceea ce ar însemna reducerea consumurilor energetice) şi automatizarea întregului proces din staţiile respective.

În al treilea rând, proiectul despre care vorbim implică și automatizarea consumurilor de apă, adică fermierii vor transmite prin telefonul mobil comanda pentru cantităţile de apă pe care le doresc pentru suprafeţele agricole pe care le dețin. Comanda va fi transmisă la dispeceratul care se ocupă de canalele de irigaţii şi apoi stăvilarele vor fi acţionate automat. În acest fel, monitorizarea şi managementul consumului de apă se face simplu și eficient, în baza tehnologiei ce urmează să fie folosită.

După cum declara ieri ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, mai trebuie să se discute în continuare cu serviciile Comisiei care deservesc PNRR, pentru stabilirea tuturor detaliilor, astfel încât acestea să poată fi cuprinse în capitolul de REPowerEU, care este destinat producerii, transportului, distribuţiei de energie verde şi creşterii autonomiei şi independenţei energetice a statelor membre”, a transmis Președinte PNL Brăila, deputat Alexandru Popa prin intermediul unuin comunicat de presa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente