Acasă Administratie Florin Dobrescu: “Risipa de peste 156 mii euro facuta de Consiliul Judetean...

Florin Dobrescu: “Risipa de peste 156 mii euro facuta de Consiliul Judetean la Sala Polivalenta – usi cumparate la pretul unui apartament cu doua camere; ecran piramidal care costa cat o garsoniera”

Secretarul de stat in Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, Florin Dobrescu acuza Consiliul Judetean Braila de risipa de bani publici.

„In comunicatul de fata va prezint un exemplu de risipire a banilor publici de catre Consiliul Judetean Braila, condus de Francisk Iulian Chiriac, in care PSD are majoritate si hotaraste discretionar asupra investitiilor facute din bugetul judetului. Va expun cazul Salii Polivalente Danubius, care intr-un an de zile, 2021-2022, a inghitit peste 156 mii de euro din bugetul judetului, bani care au fost platiti pentru asa-zise lucrari de reparatii exterioare si interioare si pentru investitii care nu isi justificau necesitatea.

„Reparatiile” au fost facute in conditiile in care intreaga Sala Polivalenta a fost renovata total in urma cu 11 ani,cu suma de 1.000.000 lei (200 mii euro), pentru a permite gazduirea competitiilor de nivel european. In total, pe lucrarile de reparatii interior/exterior din anii 2021 si 2022, care nu prea se vad si nu prea se stie cand s-au executat, Consiliul Judetean a platit in total658.556 lei fara TVA (aproape 132 mii euro).

In link-ul de mai jos gasiti contractele platite de CJ si sumele aferente lor in perioada 2021-2022 https://cjbraila.ro/dm/portal.nsf/AllByUNID/0000826E?OpenDocument

Un exemplu de sfidare a bunului simt este reprezentat de contractul de inlocuire a usilor de la Sala Polivalenta, in valoare de 188.289 lei fara TVA(38 mii euro). Practic,usile au costat cat un apartament cu doua camere in cartierele Garii, Vidin sau Obor din municipiu.

Tichia de margaritar o reprezinta contractul de achizitie a unui ecran piramidal cu leduri, in valoare de 122.400 lei fara TVA (25 mii euro), aproape cat o garsoniera in cartierele Hipodrom, Vidin sau Viziru. Cat de necesara era o astfel la investitie si la ce ajuta ea concret?

Domnule Chiriac, banii din bugetul judetului Braila nu sunt bani din conturile dvs. personale, pentru a va permite luxul de a cumpara nu stiu ce ecrane piramidale, care costa cat o garsoniera sau a schimba niste usi la pretul unui apartament cu doua camere! Usile, la cat ati dat pe ele, cred ca sunt blindate, pentru a pazi pretiosul ecran piramidal cu leduri.

Cate lucruri nu se puteau face pentru judet cu acesti bani risipiti pentru renovarea acestei sali, polivalente doar cu numele, pentru ca, in realitate, singura care beneficiaza de gratuitate pentru antrenamente si meciuri oficiale este, de ani de zile, Handbal Club Dunarea Braila. Reprezentantii altor sporturi din Braila, care abia reusesc sa supravietuiasca, sunt obligati sa foloseasca sala contracost. In Braila nu exista doar handbal, consider ca trebuie sprijinite si incurajate toate sporturile locale!

Domnule Chiriac, va solicit public sa prezentati o situatie cu sumele incasate in ultimii ani din inchirierea Salii Polivalente, pentru ca, din cate am inteles, prietenii PSD au gratuitate pentru organizarea de actiuni si competitii, pe cand cei care incearca sa tina pe linia de plutire sportul brailean sunt taxati la ultimul leu.

In final, va rog sa le explicati brailenior cum se justifica aceste investitii de peste 156 mii de euro in Sala Polivalenta Danubius, in conditiile in care Compania Nationala de Investitii a aprobat construirea unei noi sali polivalente cu 4.000 de locuri, intre Braila si Galati”, a declarat Florin Dobrescu, secretar de stat in Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.

Exit mobile version