18.6 C
Brăila
vineri, martie 24, 2023
AcasăEvenimentSapte ani de la tragedie! Colectiv a insemnat si moartea a doi...

Sapte ani de la tragedie! Colectiv a insemnat si moartea a doi braileni: Petre Andrei Buca si Loredana Darescu


Sapte ani de la scena unei crime perfecte! Colectiv s-a transformat in scrum, la fel ca victimele sale
Astazi, sapte ani de la incendiul care a macinat fizic zeci de persoane, iar psihic o intreaga tara. Odata cu acei copii nevinovati ne-a ars si speranta din suflet, speranta ca lucrurile in Romania pot reveni pe un fagas normal. Sapte ani in care egoismul autoritatilor, pentru care sistemul sanitar a fost o “prioritate neprioritara”, a facut victime si continua sa faca, parca mai multe, parca mai dramatic. Colectiv s-a transformat in scrum, la fel ca victimele sale. Un scrum purtat de vant. O adiere care a ocolit droaia de egoisti care au in mana sistemul sanitar din Romania.
Lipsesc in spitale echipamentele de protectie, dezinfectantii speciali, dar si o cultura a folosirii lor cu sfintenie. Spitale care nu au cultul regulilor si un guvern inexistent (toate care s-au perindat la putere, si fiecare in parte, indiferent de culoare) care NU FACE NIMIC. Nici astazi, la 7 ani de la tragedia soldata cu 64 de morti si 150 de raniti, Romania nu are un spital pentru MARII ARSI.

Romania are cei mai multi mari arsi din Europa, dar nu are unde sa ii trateze
10.000 de pacienti se prezinta anual la camerele de garda ale spitalelor din Romania pentru leziuni de arsura, iar circa 4.000 de cazuri necesita internare pentru supraveghere si tratament de specialitate, se arata in raportul oficial al Ministerului Sanatatii, elaborat in anul 2021.

Sunt doua scene ale mortii – clubul fara autorizatii si spitalele – unde 65 de tineri au murit in chinuri, strigand dupa ajutor sau de durere, care au ramas neschimbate si acum, dupa 7 ani, ca un fel de bataie de joc a societatii, de la politicieni pana la electorat.

Dupa 7 ani de asteptare, abia anul acesta au venit sentintele definitive in primul dosar Colectiv – cel privind autorizatiile de functionare date clubului – sentinte considerate de multi prea blande, raportat la amploarea tragediei. Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, in 12 mai, de Curtea de Apel Bucuresti, la patru ani de inchisoare in dosarul Colectiv, in conditiile in care condamnarea in prima instanta a fost de 8 ani si 6 luni de inchisoare. Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au primit pedepse intre sase ani si 4 luni si 11 ani si 8 luni de inchisoare, aceasta fiind de altfel si cea mai grea pedeapsa. De asemenea, instanta a stabilit despagubiri de milioane de euro.
Dosarul care vizeaza partea medicala a tragediei, in care rudele victimelor au depus plangeri si expertize medico-legale din care reiese ca ranitii au fost infectati cu bacterii in spitale, este inca in lucru la Parchetul General, la 7 ani de la tragedie, si risca sa fie clasat.

Colectiv a insemnat si moartea a doi braileni. Petre Andrei Buca, 29 de ani, arhitect;

Loredana Darescu, 29 de ani (decedata la spitalul BG Clinic Ludwigshafen din Germania pe 13 noiembrie 2015).
Colectiv a trecut, cu multi oameni in minus, dar a trecut! Ce ramane dupa el? Convingerea ca indiferent cati vom cadea victime sistemului acesta murdar, spagii si incompetentei, TOT NU SE VA SCHIMBA NIMIC! Sau poate, doar cand macar una din VICTIME nu va fi un ANONIM! Astazi, si nu numai, nu mai pot spune #mandrucasuntroman.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente