9 C
Brăila
luni, martie 27, 2023
AcasăAdministratieDanut Lungu consilier judetean PNL Braila: „Oamenii din Insuratei se afla astazi...

Danut Lungu consilier judetean PNL Braila: „Oamenii din Insuratei se afla astazi in imposibilitatea de accesa fonduri europene din vina primarului incompatibil Ionel Gheorghe”

“Viceprimarul orasului Insuratei, Florentina Carsote, ajuns primar de serviciu, dupa ce Ionel Gheorghe a fost gasit incompatibil de ANI, iese din anonimatul carierei sale politice cu o minciuna marca PSD, demonstrand inca o data ca social-democratii din judetul Braila mint asa cum respira.

Carsote a declarat, luna trecuta, ca Primaria Insuratei ar fi depus un proiect de accesare de fonduri europene prin PNRR, pentru a dota 9 din cele 10 bocuri din oras cu panouri fotovoltaice si pompe de caldura, chipurile pentru a-i scapa pe oameni de sobele din apartamente. O declaratie populista, care sfideaza legea, bunul simt si rabdarea oamenilor. 

„Este pentru prima data cand putem accesa fonduri fara ca proprietarii blocurilor sa fie constituiti in asociatie de locatari”, spune viceprimarul PSD, fara sa stie macar diferenta dintre asociatie de locatari si asociatie de proprietari, ca sa nu mai spun de alte prevederi legale, cum ar fi cele din OUG 18/2019, privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte.

Pentru a face lumina in acest caz, in care PSD amageste iar oamenii cu promisiuni nerealiste,presedintele PNL Braila, deputatul Alexandru Popa, a solicitat Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene un raspuns punctual privind conditiile care trebuie indeplinite pentru accesarea fondurilor europene pentru reabilitarea termica a cladirilor multifamiliale(blocuri de locuinte).

In raspunsul transmis si semnat de ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel-Ioan Bolos, se arata ca, potrivit art 13, alin. 4 din OUG 18/2019, pentru a putea accede la acest program de finantare este necesara incheierea unui contract de mandat intre autoritatea publica locala si asociatia de proprietari. Ori blocurile din Insuratei nu sunt constituite in asociatii de proprietari si, in aceste conditii, nu pot beneficia de ajutoare pentru reabilitare termica.

„Pentru a putea accede la acest program de finantare este nevoie de hotararile asociatiei de proprietari care sa mandateze autoritatea publica locala, in vederea realizarii activitatilor/ lucrarilor de interventie. Cota de contributie a fiecarui proprietar la fondul de reparatii se stabileste cu respectarea art. 51 din Legea nr. 196/2018”, se arata in raspunsul transmis de ministrul Marcel-Ioan Bolos.

In preajma noii campanii electorale pentru functia de primar al orasului Insuratei, PSD promite apa calda si caldura, o minciuna impachetata in fumul sobelor care zac de ani de zile in apartamentele oamenilor.

Cu o astfel de declaratie publica in dispretul legii, viceprimarul PSD demonstreaza ca nu are ce cauta pe aceasta functie administrativa, pe care a ajuns chiar si din intamplare. Doamna Carsote, va rog sa iesiti public si sa le spuneti oamenilor unde ati depus dosarul pentru reabilitarea termica a blocurilor din Insuratei si ce numar de inregistrare are.

Oamenii din Insuratei se afla astazi in imposibilitatea de accesa fonduri europene din vina primarului incompatibil Ionel Gheorghe, care nu a vegheat la respectarea Legii nr. 196/2018, privind infiintarea asociatiilor de proprietari. Primarii aveau in sarcina sa sprijine si sa indrume proprietarii de locuinte sa se organizeze legal, ceea ce nu s-a intamplat la Insuratei, iar astazi oamenii sunt lipsiti de unele drepturi, printre care si cel de a beneficia de reabilitare termica.

Primarul Ionel Gheorghe, incompatibil cu functia si cu administratia in general, se pare ca ar fi dormit la propriu si la figurat in Primarie in toti acesti ani, pentru ca, potrivit declaratiei de avere, nu detine nicio locuinta. Nici masina nu a avut pana in 2020, cand si-a cumparat o Dacie la mana a noua, cu an de fabricatie 2008.

Locuitorii din Insuratei s-au saturat de nimicul facut de conducerea PSD in oras. S-au saturat pana sa si spere! Cu oameni precum Ionel Gheorghe si Florentina Carsote, care nu cunosc legea sau o ignora cu buna stiinta, cel mai bine ar fi sa se puna lacatul pe Primarie, pentru ca oricum administratia locala nu lucreaza in interesul oamenilor” a transmis Danut Lungu consilier judetean PNL Braila, printr-un comunicat de presa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente