21.2 C
Brăila
joi, septembrie 21, 2023
AcasăEvenimentRazie in Braila / Agenti de paza gasiti beti sau dormind in...

Razie in Braila / Agenti de paza gasiti beti sau dormind in post

Paznici beti sau dormind dusi pe scaun. Asta au gasit politistii in urma unei razii desfaurate pe parcursul noptii.

In noaptea de 4 spre 5 noiembrie a.c., in intervalul orar 22:00-06:00, politisti din cadrul Serviciului Ordine  Publica  impreuna  cu reprezentanti din cadrul I.T.M. Braila, au actionat, pe raza judetul Braila, pe linia respectarii prevederilor legale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectiei persoanelor.

In urma activitatilor desfasurate, au fost verificate 65 de obiective asigurate cu paza, 71 de agenti de securitate, 2 statii de comercializare carburanti, verificate 2 echipaje de interventie privata si 2 alarmari.

Au fost aplicate 16 sanctiuni contraventionale, dintre care 9 conform prevederilor Legii 333/2003 si 7 conform H.G. nr. 301/2012, in valoare totala de 15.400 de lei.

Exemple de constatari ale politistilor:

  1. Pe raza judetului Braila, au fost verificati mai multi agenti de paza, unul dintre acestia fiind gasit dormind, iar altul sub influenta bauturilor alcoolice, astfel ca au fost sanctionati contraventional cu amenzi in valoare totala de 600 de lei conform prevederilor Legii 333/2003.
  • O societate de pe raza comunei Viziru, nu a efectuat controale asupra dispozitivului de paza  prin personal anume desemnat, zilnic si nu a asigurat documentele din serviciul de paza, fiind sanctionata cu amenda in valoare de 6.000 de lei conform prevederilor H.G. nr. 301/2012.
  • O societate de pe raza municipiului Braila, nu a respectat cerintele minimale de securitate, prin aceea ca unitatea nu era dotata cu seif pentru depozitarea valorilor monetate, iar sistemul de alarma nu era conectat la un dispecerat de monitorizare cu echipa de interventie, fiind sanctionata cu amenda in valoare de 2.000 de lei conform prevederilor H.G. nr. 301/2012.

De asemenea, cu ocazia controlului desfasurat, reprezentantii I.T.M. Braila, au constatat faptul ca o societate nu avea incheiate contracte individuale de munca pentru 3 agenti de securitate care desfasurau activitati de paza, fiind aplicate 3 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 60.000 de lei, iar o alta societate comerciala a fost sanctionata cu amenda in valoare de 1.500 de lei conform Legii 53/2003,pentru neconformitati in domeniul relatiilor de munca.

In continuare politistii braileni vor actiona pe raza intregului judet, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale in vigoare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente