Acasă POLITICA Florin Dobrescu: “Francisk Chiriac si-a asigurat functia de presedinte al PSD Braila...

Florin Dobrescu: “Francisk Chiriac si-a asigurat functia de presedinte al PSD Braila cu banii a 28 de primarii din judet, care au fost taxate cu 50.000 lei fiecare”

“Vin alegerile! Ma refer la cele din PSD Braila, iar framantarile din interiorul partidului aflat la butoanele municipiului si judetului dau pe dinafara si afecteaza intreaga viata administrativa din Braila.

In timp ce saracia si deznadejdea se adancesc in Braila, atentia si energia celor doi sefi ai administratiei locale si judetene, presedintele Consiliului Judetean, Francisk Iulian Chiriac, si primarul Brailei, Marian Dragomir, sunt indreptate catre alegerile din interiorul propriului partid.

Nu ne-ar interesa prea mult ce se intampla in bucataria PSD Braila, daca luptele lor interne nu ar afecta viata de zi cu zi a brailenilor.

Intreg judetul a fost ingenuncheat practic de orgoliile si interesele politice ale PSD, care au culminat cu cheta de 1,4 milioane lei facuta pentru Marian Dragomir, peste capul primarilor PSD, la recenta rectificare bugetara.  

Cu alte cuvinte, Francisk Chiriac si-a asigurat functia de presedinte al PSD Braila cu banii a 28 de primarii din judet, care au fost taxate cu 50.000 lei fiecare. Acesta a fost pretul cerut de Dragomir, pentru ca voturile organizatiei municipale, care inclina balanta in interiorul PSD, sa mearga catre sustinerea lui Francisk Chiriac in functia de presedinte al PSD Braila. 

Nu a contat ca decizia a fost luata fara consultarea primarilor in cauza, nu a contat nici ca 28 de localitati au fost lasate fara bani in prag de iarna. Omul la sat mai face o mamaliga, se stramtoreaza cum poate, important este ca Dragomir sa aiba zilnic o paine alba pe masa si un circ in oras.

            La cateva zile dupa ce s-a facut trocul, primarul Dragomir chiar le-a multumit public, in bataie de joc, primarilor din cele 28 de localitati pentru “deschiderea pe care au avut-o in a ajuta municipiul”.

            Oricum, cheta i-a crescut eticheta primarului Dragomir, pentru ca a tinut neaparat sa ii si injoseasca public pe oamenii de la sate, spunandu-le pe fata ca trebuie sa contribuie si ei la bunastarea capitalei de judet, pentru ca oricum se bucura de avantaje atunci cand vin la oras.

“Municipiul face parte din judet si este centrul in care si cei din comune ajung la scoala, la cumparaturi, la institutii publice si este nevoie sa ne privim cu respect reciproc”, a declarat Marian Dragomir, in lectia deschisa de respect reciproc adresata locuitorilor judetului Braila.

Banii donati sunt o plata in avans pentru cand satenii se vor incolona si vor veni sa admire balariile, pardon, palariile din Braila. Au platit in avans bilete spre Capitala de judet locuitorii din orasele Faurei, Ianca si Insuratei si din comunele Baraganul, Bordei Verde, Chiscani, Ciocile, Dudesti, Galbenu, Gemenele, Jirlau, Marasu, Mircea Voda, Movila Miresii, Ramnicelu, Romanu, Rosiori, Silistea, Stancuta, Sutesti, Traian, Tudor Vladimirescu, Tufesti, Unirea, Vadeni, Victoria, Viziru si Visani.

Ce nevoie urgenta de bani avea municipiul, in conditiile in care a inceput anul 2022 pe plus, cu un excedent bugetar de 56 milioane de lei, si sigur il va incheia tot pe plus, ramane de aflat.

Oricum, in razboiul pentru presedintia partidului si stabilirea celui care va face cartile la urmatoarele alegeri din 2024, social-democratii nu au mai tinut cont ca multe dintre lupte lor interne s-au purtat chiar in spatiul public, demonstrand ca unitatea partidului s-a frant anul acesta. Cu aceasta ocazie am aflat ca unii dintre PSD-isti sunt mai socialisti decat ii stiam, iar altii mai democrati decat le permite doctrina.

Vin alegerile! Ma refer la cele din 2024. Sper ca in doi ani brailenii sa nu uite ca Francisk Iulian Chiriac si-a asigurat functia de presedinte al PSD Braila cu banii a doua treimi din locuitorii judetului Braila”, a declarat printr-un comunicat de presa Florin Dobrescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.

Exit mobile version