9.6 C
Brăila
luni, martie 27, 2023
AcasăEvenimentWeekend DE FOC in Braila / Doua case din oras au fost...

Weekend DE FOC in Braila / Doua case din oras au fost cuprinse de flacari

Vineri noapte, la ora 23.55, Detasamentul 1 de pompieri Braila, a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD pentru stingerea unui incendiu la o locuinta de pe str. Viilor din municipiul Braila. Au ars cca. 15 mp. de acoperis din lemn invelit cu carton bituminat, 800 kg. lemne de foc si bunurile aflate intr-o magazie. Cauza probabila care a dus la producerea incendiului a fost un cos de fum deteriorat si neprotejat termic fata de materiale combustibile. A fost afectata si o locuinta invecinata unde au ars cca. 20 mp izolatie din polistiren la un perete exterior, 5 mp. calcan din lemn si s-a deteriorat tavanul la o camera. Nu s-au inregistrat victime.

Sambata, la ora 15.00, aceesi subunitate, a intervenit pentru limitarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata pe str. Podului din municipiu. Au ars vegetatie uscata pe o suprafata de cca. 100 mp si aproximativ 1000 kg. gunoi menajer. Cauza probabila care a dus la producerea incendiului a fost un foc lasat nesupravegheat.

Recomandarile pompierilor braileni

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Dunarea” al judetului Braila, reaminteste populatiei necesitatea respectarii masurilor preventive, inainte si pe timpul utilizarii mijloacelor de incalzire.

Inainte de utilizare este necesara curatarea sobelor, hornurilor si cosurilor de evacuare a fumului, verificarea cu atentie a acestora, astfel incat acestea sa nu prezinte fisuri sau crapaturi si sa fie izolate termic fata de materialele combustibile.

Pe timpul exploatarii pardoselile combustibile sa fie protejate cu tabla metalica avand dimensiunile de 50 cm x 70 cm, usitele focarelor si cenusarelor se vor mentine inchise, respectarea distantelor la depozitarea materialelor combustibile (peste 100 cm fata de sobele fara acumulare de caldura si peste 50 cm fata de sobele cu acumulare de caldura), evacuarea periodica a cenusii rezultate, dupa stingerea completa a resturilor de jar, intr-un loc special amenajat.

De asemenea, se interzice aprinderea focului in sobe prin stropirea cu lichide combustibile (benzina, motorina, petrol etc.), utilizarea sobelor cu usitele focarelor si cenusarelor defecte sau fara acestea, folosirea lemnelor mai lungi decat vatra focarului sobei, supraincalzirea sobelor, depozitarea in incaperile in care sunt amplasate sobele, a materialului combustibil pentruconsum, peste necesarul pentru 24 ore.

Nu lasati copiii nesupravegheati sau cu usa incuiata la incaperile unde sunt in functiune aceste mijloace de incalzit.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente