Acasă Publicitate Diferite motive pentru care oamenii joacă jocuri video

Diferite motive pentru care oamenii joacă jocuri video

Oameni de toate vârstele joacă jocuri video din multe motive diferite. Identificarea motivației de a juca poate fi utilă, tocmai pentru a menține moderația sau pentru a schimba direcția către alte activități.

Unele dintre primele motive sunt noutatea, sau varietatea, care păstrează viața interesantă, distractivă și captivantă. Jocurile video oferă oricui posibilitatea de a întreprinde ceva nou. Astăzi există o mulțime de noi experiențe de joc. Poate fi vorba despre un joc de rol online multiplayer, precum World of Warcraft, iar noutățile apar cu fiecare teritoriu descoperit. Se pot forma alianțe, se pot lega prietenii și se pot finaliza misiuni. Toate aceste experiențe sunt inedite.

Jocurile de rol (RPG) sunt jocuri care permit crearea completă a unui personaj. Jocuri precum Skyrim și Diablo sunt jocuri de rol, în care noutatea este experimentată prin fiecare personaj creat. Poți juca întregul joc Skyrim folosind un personaj, apoi folosești unul complet diferit și ai parte de o experiență aparte.

Progresul cuantificabil este un alt motiv important pentru care oamenii sunt atât de interesați de jocurile video. Oamenilor le place să progreseze. Este grozav să muncești din greu la ceva și să vezi rezultate pozitive, iar jocurile video oferă modalități fantastice de a progresa. Fiecare joc video urmărește calea de urmat și oferă întăriri atunci când jucătorii depășesc un anumit pas, care poate veni sub formă de puncte, runde gratuite sau, ca la sloturi, recompensa este reprezentată de rotiri gratuite, care pot fi chiar respinse, dacă nu sunt privite ca o modalitate de progres. Ele sunt, de asemenea, corelate cu conceptul de colectare. Multe jocuri video oferă jucătorilor posibilitatea de a achiziționa diverse elemente, în timp ce în aceste jocuri tematice, este vorba de simboluri, iar câștigarea rundelor gratuite este un pas înainte în colectarea lor.

Competența este alcătuită din sentimentul de stăpânire și control asupra a ceva. Multe jocuri video necesită abilități pentru a le juca bine. În jocuri precum Overwatch, Valorant sau Rainbow 6: Siege, jucătorii concurează unul împotriva celuilalt în timp real. Viteza de reacție, cunoașterea hărților, țintirea, abilitățile de aterizare, abilitățile de eschivare și cunoștințele generale ale jocului sunt toate abilități care necesită un anumit nivel de măiestrie pentru a juca bine și a câștiga meciuri. Jocurile video oferă un loc sigur pentru a le îmbunătăți. Unele au un nivel ridicat de calificare și dificultate, pentru ca oricine să devină magistral. Cu toate acestea, aceleași jocuri îi ajută și pe începători să se implice, oferindu-le întăriri pentru micile lucruri bune pe care le fac. Chiar dacă eșuează uneori, există motivații naturale în jocuri pentru a aduce înapoi pe oricine își dorește să devină maestru.

Când vine vorba de libertate de explorare, jocuri precum Rust, Ark sau World of Warcraft oferă jucătorilor posibilitatea de a se plimba liberi într-o lume digitală. Ei sunt capabili să facă aproape orice în aceste lumi virtuale. Pot explora medii externe sau interne. Prin misiuni și obiective, jocurile sunt concepute pentru a te ajuta să explorezi. Ai opțiunea de a explora lumea și de a face tot ceea ce îți dorești, fără reguli sau limite. De exemplu, jocurile Fallout permit explorarea mediului. Sunt lumi deschise, cu obiective de îndeplinit. Explorarea mediilor virtuale este captivantă, pentru că nu știi niciodată ce vei descoperi. Prin RPG-urile mai sus menționate îți însușești orice identitate îți dorești. Poți fi un războinic încrezător și puternic online, chiar dacă ești mai timid în viața reală. Dacă ești o femeie în viața reală, poți să te exprimi online ca bărbat. Dacă nu ești sigur cu ce te identifici, poți explora diferite genuri și roluri prin intermediul jocurilor. Un lucru frumos la jocurile video este anonimatul. Jocurile online îți pot oferi spațiu pentru a fi tu însuți și a explora diferite personalități într-un mediu sigur, fără ca nimeni să te cunoască în lumea fizică.

Jocurile video creează, de asemenea, un loc sigur pentru a eșua. Dacă îți pierzi o dată viața, poți pur și simplu să o iei de la capăt. Dacă nu câștigi meciul competitiv, joci altul. Dacă ai parte de o interacțiune slabă cu un alt jucător, te poți concentra pe altcineva. Jucătorii au un loc mult mai sigur pentru a eșua online decât în lumea fizică. Este sănătos să învățăm cum să eșuăm bine. Putem eșua și renunța sau putem învăța din greșeli și ne putem îmbunătăți. Eșecul face parte din experiența noastră umană. Experiența deprinsă de pe urma eșecului și încercărilor din jocurile video pot fi transferate apoi în lumea reală. Acesta este unul dintre cele mai bune motive pentru care oamenii aleg jocurile video.

Exit mobile version