20.9 C
Brăila
luni, iunie 5, 2023
AcasăInvatamantDeputatul PNL Alexandru Popa: "Camera Deputatilor a aprobat astazi proiectul de Lege...

Deputatul PNL Alexandru Popa: “Camera Deputatilor a aprobat astazi proiectul de Lege care permite unitatilor de învamamant sa închirieze bazele lor sportive organizatiilor sau asociatiilor de profil, pentru antrenamente

Deputatul PNL Alexandru Popa anunta ca astazi a fost aprobat, in Camera Deputatilor, proiectul de Lege pentru modificarea si completarea art. 6 din Legea educatiei fizice si sportului nr.69/2000, care permite unitatilor de învamamant sa-si închirieze bazele sportive organizatiilor sau asociatiilor de profil, pentru antrenamente.

Totul vin in contextul in care, de la 1 noiembrie circa 1500 de copii braileni, care activeaza la diferite cluburi/ asociatii sportive locale, nu mai aveau unde sa se antreneze, pentru ca de la data amintita nu mai aveau acces în salile de sport ale scolilor, unde se antrenau pana acum.

“Camera Deputatilor a aprobat astazi proiectul de Lege pentru modificarea si completarea art. 6 din Legea educatiei fizice si sportului nr.69/2000, care permite unitatilor de învamamant sa închirieze bazele lor sportive organizatiilor sau asociatiilor de profil, pentru antrenamente.

Astfel, „bazele si instalatiile sportive ce apartin unitatilor de învamamant pot fi puse la dispozitie gratuit sau cu plata, comunitatilor locale, persoanelor fizice si juridice interesate, cu obligatia desfasurarii normale a programelor si activitatilor de învatamant si ale cluburilor scolare, precum si a regulamentelor de acces si utilizare a acestora”.

De asemenea, în textul legii a mai fost introdus un aliniat care precizeaza ca este permis accesul gratuit la curtile si terenurile de sport exterioare ale unitatilor de învatamant care fac parte din domeniul public al localitatilor, pentru toti copiii, precum si pentru tinerii cu varsta de peste 18 ani care urmeaza cursurile învatamantului liceal sau profesional, pana la terminarea acestora.

În plus, se mai precizeaza ca în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a acestei legi, toate unitatile de învatamant vor introduce în regulamentele lor aceste prevederi legate de accesul la curtile si terenurile de sport pe care le au în folosinta.

La finele lunii octombrie am fost informat de reprezentantii unor cluburi sportive din Braila ca începand din luna noiembrie acestea nu-si mai pot desfasura antrenamentele în salile de sport ale scolilor, fiindca legislatia actuala nu le-ar mai permite unitatilor de învatamant sa închieze salile respective.  Am vorbit atunci, printre altii, cu directorul Clubului Sportiv Municipal Braila, Anamaria Necoara si cu Dan Capatîna, un antrenor de kickboxing cu performante deosebite.

Apoi, împreuna cu directorul CSM Braila, am discutat la Camera Deputatilor despre acest subiect si am facut demersurile necesare pentru schimbarea urgenta a legislatiei în domeniu, fiindca numai în judetul Braila era vorba de circa 1500 de copii care activeaza la diverse cluburi sportive locale si care nu mai aveau unde sa se antreneze.

Proiectul de lege pentru schimbarea Legea educatiei fizice si sportului nr.69/2000 a fost adoptat de Senat în 28.09.2022, iar astazi acesta a fost adoptat si de Camera Deputatilor, care este Camera decizionala. Urmatorul pas este ca Legea amintita fie promulgata de presedintele Romaniei”, a transmis  Presedinte PNL Braila, deputat Alexandru Popa prin intermediul unui comunicat de presa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente