21.5 C
Brăila
miercuri, octombrie 4, 2023
AcasăAdministratieDeputatul Alexandru Popa anunta ca se suplimenteaza cu 500.000 de lei sumele...

Deputatul Alexandru Popa anunta ca se suplimenteaza cu 500.000 de lei sumele acordate pentru despagubirea fermierilor

Vesti bune pentru fermierii braileni! Deputatul PNL Alexandru Popa anunta ca “astăzi în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților s-a aprobat un amendament la proiectul Legii bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pe anul 2022 – Anexa 3. Mai exact, este vorba despre un amendament al cărui inițiator am fost, alături de alți colegi liberali, care asigură fonduri pentru plata despăgubirilor fermierilor afectați de seceta din vara acestui an.

Amendamentul despre care vorbesc stabilește suplimentarea cu 500.000 de lei a sumelor prevăzute la Anexa 3/22, pentru acordarea despăgubirilor fermierilor.

Am inițiat acest amendament pentru că OUG 157/2022, modificată de curând printr-un proiect de ordonanță care se află pe site-ul ministerului, nu se referă și la fermierii cu suprafețe agricole cultivate în primăvara acestui an, care însumează o suprafață calamitată de peste 1,2 milioane de ha, afectată de seceta din vară”.

De asemenea, Alexandru Popa afirma ca formula de calcul a valorii despagubirilor care ar trebui sa ajunga la fermieri al ministrului Daea este gresita. “Dincolo de acest succes pe care l-am înregistrat astăzi în Comisia pentru Agricultură, în ideea de a susține fermierii afectați de secetă, rămâne o mare problemă în ceea ce privește formula de calcul care se folosește pentru stabilirea valorii despăgubirilor acordate.

După cum i-am spus personal ministrului Agriculturii, Petre Daea, zilele trecute, când acesta a fost prezent la lucrările comisiei noastre, formula de calcul este greșită. Dânsul a declarat atunci că „se pricepe bine la matematică” și că formula este corectă, ceea ce poate însemna una din două: ori matematică de la București e diferită de matematica de la Brăila, ori matematica aceea „corectă” a domnului Daea ne învață că 50% din 1500 de lei înseamnă 375 lei. Matematica asta „corectă” pe care o știe domnul Daea bagă mâna în buzunarul fermierilor, ceea ce nu-i corect.

Articolul precedentAnunt public
Articolul următorPiata Mare, imbacsita de fake-uri
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente