12.2 C
Brăila
duminică, martie 26, 2023
AcasăPOLITICAAlexandru Bucalau (PNL): Iulian Chiriac lucreaza in continuare in folosul primarului Marian...

Alexandru Bucalau (PNL): Iulian Chiriac lucreaza in continuare in folosul primarului Marian Dragomir, care inclina mult balanta in alegerile din interiorul PSD”

Consilierul judetean PNL Braila Alexandru Bucalau il acuza pe presedintele Consiliului Judetean Braila, Francisk Chiriac, ca face diferente intre primarii PSD si restul din judet. Mai precis, 13 primarii PNL ar fi primit mult mai putini bani fata de cele la carma carora se afla primari social democrati, la repartizarea sumelor provenite din impozitul pe venit corespunzator cotei de 6 la suta.

“Nu a curs prea multa apa pe Dunare de cand presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, isi facea un titlu de glorie spunand sus si tare ca este presedintele tuturor brailenilor, indiferent de partidul din care fac parte sau pe care il simpatizeaza.

Iata ca minunea nu a durat si, la recenta sedinta extraordinara de Consiliu Judetean, cand primariilor din judet le-au fost repartizate sumele provenite din impozitul pe venit corespunzator cotei de 6 la suta, “presedintele tuturor brailenilor” a demonstrat ca interesul personal primeaza in fata celui judetean.

Brailenii din 13 comune conduse de primari PNL, respectiv Cazasu, Ciresu, Frecatei, Gradistea, Gropeni, Salcia Tudor, Scortaru Nou, Surdila Gaiseanca, Surdila Greci, Tichilesti, Ulmu si Zavoaia au primit, cu aceasta ocazie, din partea presedintelui Iulian Chiriac, o mare bataie de joc.

Din intreaga suma de 594.650 lei, celor 13 comune le-au fost scapate printre degete cateva zeci de mii de lei in total. Mai exact, 12 comune au primit cate 3.000 de lei fiecare, iar o comuna, Cazasu – 5.000 lei, ceea ce inseamna un total de 41.000 lei. Ce ar putea face o primarie, fie ea si din mediul rural, cu 3.000 lei, este greu de zis! 

Cum era de asteptat, cea mai mare suma, respectiv 249.650 lei, a mers si de aceasta data catre Primaria Braila, capitala de judet. Ca o comparatie, toate trei orasele – Ianca, Faurei si Insuratei – au primit la un loc 103.000 lei.

Acest episod de impartire a banilor publici demonstreaza ca atentia presedintelui CJ este indreptata tot catre alegerile din interiorul propriului partid, amanate pentru anul viitor, si ca Iulian Chiriac lucreaza in continuare in folosul primarului Marian Dragomir, care inclina mult balanta in alegerile din interiorul PSD.

Tin sa reamintesc ca, la recenta rectificare bugetara, din bugetul celor 28 de primarii PSD au fost luati, in prag de iarna, cate 50 mii lei, pentru multumirea primarului Dragomir, care a adunat astfel suma totala de 1,4 milioane lei.

Mai mult, ca bataia de joc sa fie maxima, Marian Dragomir le-a multumit public colegilor primari PSD pentru contributia adusa la bunastarea capitalei de judet, pentru ca, potrivit acestuia, locuitorii de la sate oricum se bucura de avantaje atunci cand vin la oras.

Cu alte cuvinte, primarii din judet au fost inca o data desconsiderati prin aceasta grava incalcare a principiilor de echitate. Autoproclamatul “presedinte al tuturor brailenilor” si-a dat arama pe fata si a dovedit inca o data ca interesul politic personal este esential pentru el.

Sper ca alegerile din PSD sa aiba loc cat mai curand, altfel pana si primariile PSD din judet risca sa intre in faliment cu aceasta politica de discriminare fatisa promovata de Iulian Chiriac. Nu mai vorbesc despre aroganta si nepasarea cu care Chiriac ii trateaza pe brailenii din comunele conduse de primari PNL.

Avand in vedere aceste situatii aberante de impartire a banilor publici, noi, consilierii judeteni PNL, ne-am abtinut in bloc la hotararea privind repartizarea sumele provenite din impozitul pe venit, aratandu-ne astfel indignarea fata de modul in care presedintele CJ Braila isi bate iar joc de braileni, de aceasta data in plina iarna” a transmis printr-un comunicat de presa consilierul judetean PNL Braila, Alexandru Bucalau.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente