18.9 C
Brăila
marți, septembrie 26, 2023
AcasăInvatamantFlorin Dobrescu: "Gala de excelenta in ipocrizie, organizata de PSD Braila cu...

Florin Dobrescu: “Gala de excelenta in ipocrizie, organizata de PSD Braila cu ocazia premierii celor mai buni elevi”

Florin Dobrescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, afirma intr-un comunicat dat publicitatii, ca presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac (PSD) si primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD) s-au calcat pe picioare la propriu pentru a aparea in poze alaturi de elevii de excelenta ai Brailei, in cadrul Galei de excelenta in care au fost premiati elevii braileni cu rezultate deosebite.

“Gala de excelenta organizata de PSD cu ocazia premierii celor mai buni elevi din Braila a fost o adevarata demonstratie de ipocrizie din partea administratiei social-democrate, care se afla de zeci de ani la butoanele judetului si ale municipiului.

Nu vorbesc despre faptul ca presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac, si primarul Brailei, Marian Dragomir, s-au calcat pe picioare la propriu pentru a aparea in poze alaturi de elevii de excelenta ai Brailei, ci despre faptul ca social-democratii pun in practica de zeci de ani o strategie de ingropare a elitelor din Braila.”

De asemenea, Dobrescu mentioneaza faptul ca elevii braileni meritau in atatea ani infiintarea unei universitati de stat la ei in oras.

“Desi Braila tine ridicata de ani de zile stacheta performantei in educatie, desi avem elevi buni, foarte buni si varfuri care exceleaza in foarte multe domenii, performantele acestor copii sunt blocate la nivel de liceu. Elevii din Braila meritau cu prisosinta infiintarea unei universitati de stat in orasul lor natal, dar acest lucru nu s-a dorit, pentru ca el contravine politicii social-democrate.

Braila este judetul care isi goneste constant tinerii spre centre universitare din alte localitati, pentru ca ii considera o amenintare la adresa votului. Tinerii cu pregatire universitara nu pot constitui o masa de manevra, nu pot fi conditionati de ajutorul social, nu pot fi pacaliti cu cine stie ce ajutoare date tot din bani publici, evident.

Braila are sansa de a fi binecuvantata cu elevi foarte buni, dar nesansa de a avea la butoane oameni care tin judetul pe loc din interese politice. Avand in vedere resursa umana extraordinara pe care o are si a avut-o in toti acesti ani, Braila ar fi putut fi unul dintre cele mai dezvoltate judete din Romania. Mintea fiecarui tanar inteligent ar fi fost un plus pentru Braila.

Cat a pierdut in acesti 30 de ani? Cat de departe am fi putut ajunge, daca in administratie am fi avut oameni care tineau cu adevarat la acest judet? Cum ar fi aratat Braila, daca macar jumatate dintre acesti tineri geniali ar fi ramas acasa? Acestea sunt intrebarile la care ar trebui sa raspunda public PSD. Realitatea trista ne arata ca astazi suntem pe ultimul loc la nivel de regiune ca populatie tanara sub 30 de ani!

Nu mai vorbesc despre drama din fiecare familie care trebuie sa treaca printr-o astfel de experienta. Despre parintii care sunt nevoiti sa plece sa munceasca in strainatate, pentru a-si tine copiii la studii in alte orase. Acesta este pretul platit de braileni pentru ipocrizia PSD!

Marile centre universitare aduc dezvoltare pe orizontala si pe verticala. Marile companii vin acolo unde exista resursa umana, considerata a fi uneori chiar mai importanta decat infrastructura. Un centru universitar inseamna un oras tanar, plin de viata si de perspectiva.

Nu ajuta si nu incalzeste pe nimeni astfel de gale de excelenta facute din ipocrizie. Astfel de festivisme comuniste ieftine nu fac decat sa rascoleasca frustrari vechi si sa invarta si mai tare cutitul in rana”, a transmis Florin Dobrescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente