-0.1 C
Brăila
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăEvenimentDOVADA VIDEO / Ex-deputatul PNL Vasile Varga a mintit ca sa ajunga...

DOVADA VIDEO / Ex-deputatul PNL Vasile Varga a mintit ca sa ajunga revolutionar cu “rol determinant” si sa incaseze pe mii de lei in fiecare luna


Potrivit OUG 95/2014, “Luptator cu Rol Determinant” este un titlu atribuit celor care in perioada 14 – 22 decembrie 1989 au avut un rol determinant la declansarea si victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989, si-au pus viata in pericol in confruntarile cu fortele de represiune, au ocupat si aparat obiectivele de importanta deosebita, care au apartinut regimului totalitar, doar in localitatile in care, in urma acestor actiuni si confruntari au rezultat persoane ucise, ranite sau retinute, pana la fuga dictatorului.
Fostul deputat PNL Vasile Varga se numara printre acestia la Braila, alaturi de persoane serioase, dar si de interlopi cunoscuti inainte si dupa 1989, acestia incasand pe viata peste 1.000 de euro in fiecare luna (se calculeaza inmultind salariul mediu brut cu 1,1). Plus alte facilitati stabilite de lege: terenuri, spatii comerciale, scutiri financiare, gratuitati de transport etc.
Rolul “determinant”al revolutionarilor braileni este mereu un subiect de discutie care genereaza controverse. Astazi vom lamuri unul dintre ele: a avut Vasile Varga un rol determinant?Sa-l ascultam pe Ionel Alexandru, politician traseist, la randul lui revolutionar de top, care declara pentru cotidianul Obiectiv in urma cu cativa ani: “In legatura cu Vasile Varga, daca vreti, pot sa va arat o caseta de atunci. Eram si eu de fata si pot spune ca acesta a avut un rol foarte important. Il vedeti pe caseta cum a aruncat o parte dintre documentele de partid din Comitetul Judetean si impreuna cu alti cetateni le-a dat foc. Atunci, chiar in 22 decembrie, cand nici nu se stia care este situatia la nivel national si ce se intampla cu evenimentele”.
Din nefericire, cel care avea sa ajunga senator FSN si mai apoi consilier municipal nu spune adevarul. Casetele cu pricina sunt si in posesia cotidianului Infobraila, care a verificat veridicitatea spuselor lui Alexandru. Nici vorba ca Ionel Alexandru sa se fi aflat pe filmarile de care pomeneste alaturi de Vasile Varga, ca sa numai pomenim ca fostul deputat PNL, potrivit filmarilor, nu a aprins vreun document, cu exceptia tigarilor!
Puteti vedea aici imaginile care il surprind pe Varga in Piata Independentei de astazi intr-un grup de cateva sute de alti oameni ascultand “stirile” avocatului Nicolae despre cum armata a dezarmat si capturat teroristi din Insula Mare a Brailei. Asta se intampla pe 23 decembrie 1989, deci nici vorba ca Varga sa indeplineasca, fie macar temporal, conditiile legii privind revolutionarii cu “rol determinant”. In atare conditii, alte cateva sute de oameni aflati in preajma lui ar fi trebuit sa primeasca si ei terenuri, facilitati si zeci de milioane de lei vechi pe luna indemnizatie, lucru care, evident, nu s-a intamplat.
Practic, rolul determinant al lui Varga este o minciuna, care ii ingroasa luna de luna contul multimiliardarului brailean care conduce un notariat de succes in care s-au petrecut si lucruri neplacute, potrivit Ministerului Justitiei care a descoperit ca semnatura pe un act de vanzare cumparare a unei locuinte era falsa!

Deputatul Varga Vasile si-a trecut in declaratia de avere banii primiti pentru rolul “determinant”din Revolutie (aici, suma este pentru primele zece luni ale anului)


Setea de bani a lui Varga este nepotolita, acesta aflandu-se pe lista fostilor parlamentari care se judeca cu statul roman pentru pensiile speciale, alaturi de alti fosti parlametari braileni ca Ionel Alexandru (cel care sustine ca are o filmare care arata ca Varga arde documente), Marioara Nistor (cu care este ruda prin alianta), Petre Petrica si Dumitru Moisescu.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente