18.4 C
Brăila
sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăEvenimentFOTO Politistii au luat cu asalt Braila / Sute de kilograme de...

FOTO Politistii au luat cu asalt Braila / Sute de kilograme de artificii si pocnitori au fost confiscate

Ieri, 28 decembrie a.c., politisti din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase Braila, sprijiniti de politistii Politiei Municipiului Braila si Politiei Orasului Insuratei, au efectuat pe raza judetului Braila 11 perchezitii domiciliare.

Astfel, la domiciliul unui barbat in varsta de 46 de ani din comuna Baraganu a fost descoperita cantitatea de aproximativ 100 kg de materiale pirotehnice, in valoare de aproximativ 11.400 de lei, incadrate la categoria din clasa F2.

In localitatea Tufesti, la domiciliul unui barbat in varsta de 48 de ani a fost descoperita cantitatea de aproximativ 94 kg de materiale pirotehnice, in valoare de 9.800 de lei,  incadrate la categoria din clasa F2 si F3.

In localitatea Ramnicelu, la domiciliul unui tanar in varsta de 24 de ani, a fost descoperita cantitatea de aproximativ 32 kg de materiale pirotehnice, in valoare de 2.500 de lei,  incadrate la categoria din clasa F2 si F3.

De asemenea, pe raza municipiului Braila, la domiciliile a doi barbati in varsta de 19 si 30 de ani, a fost descoperita cantitatea de aproximativ 14 kg de materiale pirotehnice, in valoare de 1.300 de lei, incadrate la categoria din clasa F2 si F3.

Intreaga cantitate de materiale pirotehnice, respectiv 240 kg, in valoare de aproximativ 25.000 lei, a fost ridicata si indisponibilizata pana la finalizarea cercetarilor, iar fata de cei cinci barbati se continua cercetarile in cadrul unor dosare penale intocmite sub aspectul savarsirii infractiunii de operatiuni cu articole pirotehnice, efectuate fara drept.

Totodata, la domiciliul unui barbat in varsta de 63 de ani din comuna Bertestii de Jos, a fost descoperita o arma letala de tir sportiv, 820 de cartuse letale cu capsa nepercutata si 20 de plase de pescuit, in lungime totala de 617 m, ce erau detinute ilegal.

Bunurile descoperite au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, pe numele barbatului fiind intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii de infractiuni privind nerespectarea regimului armelor si munitiilor si conform art. 64 lit. i din OUG 23/2008.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente