19.5 C
Brăila
vineri, septembrie 22, 2023
AcasăEvenimentAsistent medical intors in Braila dupa 17 ani munciti in spitalele de...

Asistent medical intors in Braila dupa 17 ani munciti in spitalele de top din Italia: “Eu sunt optimist, sunt brailean!”

Milioane de romani sunt plecati peste hotare pentru a isi castiga painea cea de toate zilele, printre straini. Sute de mii din ei s-au intors in tara in ultimii ani din mai multe motive. Unii pentru ca si-au atins obiectivele financiare pentru care au plecat, altii din cauza crizei care a paralizat economia intregii planete. In cazul celor mai multi dintre ei dorul de casa i-a macinat si i-a facut sa se intoarca, chiar si dupa ani si ani. Oricat de bine le-a fost acolo, peste hotare, nu s-au simtit niciodata „acasa”. Acesta este si cazul unui cadru medical intors in Braila dupa 17 ani in spitale italiene de top.

 Jurnalistii de la „Libertatea” i-au luat un interviu si au publicat un articol despre activitatea pe care cadrul medical roman a desfasurat-o in strainatate.

Laurentiu Codescu, asistent medical de terapie intensiva doreste sa-si foloseasca experienta de acolo ca sa redea respectul profesiei sale, despre care crede ca nu are o imagine buna la noi.

Totul a inceput in anul 1989, cand Laurentiu Codescu a terminat liceul si apoi a urmat un stagiu de practica in spital, pe toate sectiile si specializarile, ca sa capete experienta. „Cam cum fac medicii rezidentiatul, dar la o scara mai redusa, bineinteles”, descrie astazi acea perioada barbatul. Cel care l-a indrumat pe aceasta cale este chiar mama sa.

In anul 2001, Laurentiu Codescu a luat decizia de a pleca in Italia, decizie numita de el ca fiind un “salt in necunoscut“. Acolo a avut ocazia sa lucreze alaturi de mari specialisti ai domeniului, la diferite spitale de top din Milano. De exeplu, cu Guido Torzili, om de stiinta si un foarte cunoscut chirurg specializat pe tumori hepatice, a stat in sala de operatie si 17 ore legate. „Am facut atunci o interventie pentru rezectia a 47 de tumori ale ficatului”, povesteste asistentul medical.

Pana in septembrie 2022 a lucrat la Istituto Clinico Città Studi di Milano, trecand prin una dintre cele mai intense perioade din viata sa: pandemia de Covid-19. „A fost ca un soi de sihastrie, de asceza, purificare, regasire in anumite momente, pandemia m-a redimensionat efectiv la nivel personal”. La sfarsitul anului trecut s-a intors definitiv in Romania cu dorinta de a ramane acasa, plin de optimism.

Puteti citi varianta integrala a interviului in paginile cotidianului Libertatea.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente