19.5 C
Brăila
vineri, iunie 9, 2023
AcasăAdministratieCatalin Canciu (PNL) despre felul in care arata Piata Saraca: "Tarabe ruginite,...

Catalin Canciu (PNL) despre felul in care arata Piata Saraca: “Tarabe ruginite, cu vopsea scorojita care abia daca se mai cunoaste, copertine vechi de zeci de ani, macinate de ploi si vant”

Catalin Canciu, secretar de stat in Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, trage un semnal de alarma in legatura cu felul in care arata Piata Saraca din muncipiu, acesta descriind-o ca a fi “un loc cu nume parca predestinat pentru saracia si deznadejdea care se gasesc acolo”.

“Imaginile deplorabile care insotesc acest comunicat de presa sunt din Piata Saraca, un loc cu nume parca predestinat pentru saracia si deznadejdea care se gasesc acolo.

Situata la vreo 2 km de zona centrala a orasului, Piata Saraca nu prezinta interes pentru administratia Dragomir, la fel cum nu prezinta interes nici cartierele marginase ale Brailei, unde primarul actual calca o data la 4 ani.

Atmosfera din Piata Saraca este una dezolanta: tarabe ruginite, cu vopsea scorojita care abia daca se mai cunoaste, copertine vechi de zeci de ani, macinate de ploi si vant. 

Dar cel mai apasator este pustiul din zona de legume-fructe, unde intalnesti doi-trei comercianti, care stau rabdatori la aceste tarabe mizere in asteptarea clientilor.

Alaturi ne intampina zona comerciala cu produse de tot felul, jalnica imagine si aici. Gasim aceleasi tarabe insalubre, doar marfa este colorata si face ca totul sa para un talcioc pe cale sa se inchida.

Putinii comercianti din Piata Saraca incearca sa castige cinstit o paine, desi nu au nici cele mai elementare conditii de vanzare a produselor”

Totodata, Canciu face o comparatie a banilor pe care comerciantii ii platesc pentru inchirierea unei tarabe aici, rezultand faptul ca desi arata cum arata, in Piata Saraca tariful practicat pentru o taraba este mai mare decat cel din Piata Mare si Concordia.

“Si cu toate astea, ca un paradox, tarifele percepute pentru inchirierea unei tarabe in Piata Saraca (clasificata ca fiind in zona B) sunt cele mai mari din municipiu. Da, ati citit bine: cele mai mari! Mari mari chiar decat cele Piata Centrala si Piata Concordia (clasificate ca fiind in Zona A).

Spre exemplu, in 2022, in Piata Saraca, in baza unui contract de inchiriere a fost perceputa o taxa de 9,50 lei/zi pentru o taraba pentru vanzare de legume, fructe si zarzavat, in timp ce, in zona A, taxa a fost de 9,00 lei/zi.

Acest paradox poate fi explicat doar de SC Administratia Pietelor si Targurilor (APT), societate comerciala care are ca unic actionar Consiliul Local Municipal Braila si care este condusa de Meluta Dragut.

Aceasta a fost promovata ca director la SC APT in 2016, cu girul primarului Brailei, Marian Dragomir, si al intregului PSD fireste, dupa ce, in urma cu cativa ani, pe cand conducea Cantina saracilor, a fost prinsa “ciugulind” din mancarea sarmanilor.

Indiferenta la nevoile brailenilor care isi doresc o zona de piata moderna, de unde sa se poata aproviziona cu marfa proaspata, sefa APT lasa, cu buna stiinta, sa moara o piata care ar fi putut deservi un intreg cartier din municipiu.

De formatie jurist, Meluta Dragut si-a intarit in acesti ani pozitia de director, chiar daca a pierdut in instanta procesele cu cativa angajati, pe care ii suspecta ca simpatizeaza cu liberalii, cheltuielile de judecata fiind trecute repede la capitolul pierderi. 

De aceeasi indiferenta pentru nevoile brailenilor sufera si primarul Marian Dragomir, care a promis in 2016 modernizarea pietelor din Braila, printre care si Piata Saraca, dar acest lucru nu s-a intamplat.

Promisiunea de modernizare a Pietei Sarace a fost reiterata in 2018, cand ATP Braila a obtinut, cu acordul consilierilor municipali, o majorare de capital cu 500 mii lei, bani care ar fi trebuit sa fie folositi inclusiv pentru modernizarea Pietei Sarace, dar nici de aceasta data nu a fost sa fie.

Anul 2023 vine cu noi cresteri ale tarifelor de inchiriere a tarabelor, respectiv cu 15%, iar Piata Saraca se va alinia evident acestor scumpiri, chiar daca modernizarile de aici sunt zero. Scumpiri pe saracie, tarife de lux pentru conditii mizere.

Cu toate acestea, singura grija a directorului Meluta Dragut este sa incaseze lunar salariul de peste 10.000 lei si sa raspunda comenzilor PSD, stiut fiind ca societatea pe care o conduce este un adevarat “refugiu” pentru membri PSD.

Managementul “performant” al directorului Meluta Dragut este acela de a propune anual in CLM un buget de venituri si cheltuieli, din care 10% reprezinta subventia acordata de la bugetul local, ceea ce inseamna o suma de cinci ori mai mare decat redeventa virata de APT catre bugetul local. Aceasta este “eficienta” SC APT, o societate care suge de ani de zile bani de la bugetul local, pentru a tine in functii calde zeci de membri PSD”, transmite  Catalin Canciu, secretar de stat in Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, presedintele Organizatiei Municipale a PNL Braila, prin intermediul unui comunicat de presa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente