26.4 C
Brăila
marți, septembrie 26, 2023
AcasăEvenimentBraileni, atentie cum deszapeziti! Curg amenzile! Lopetile de zapada aruncate in strada...

Braileni, atentie cum deszapeziti! Curg amenzile! Lopetile de zapada aruncate in strada va costa 1000 de lei

Avand in vedere faptul ca in ultimele zile au cazut cantitati importante de zapada in municipiu, Politia Locala Braila a desfasurat o actiune de constientizare a populatiei si a agentilor economici referitoare la obligatiile ce le revin cu privire la degajarea cailor de acces in imobile si pe trotuare, in dreptul locuintei sau a spatiului comercial. Actiunea a fost derulata cu un efectiv de 16 politisti locali, in urmatoarele zone: Calea Calarasilor (Piata Traian – Bariera – Peco Mol), Sos. Buzaului (Spitalul Judetean – Sos. de Centura), Str. Scolilor (str. Pietatii – Spitalul nr. 3), str. G.ral Eremia Grigorescu – str. Siretului, B-dul Dorobantilor (Catedrala ”Nasterea Domnului” – str. 1 Decembrie 1918 – Abator), B-dul Independentei, B-dul Al.I.Cuza si str. Grivita (intre str. G.ral Eremia Grigorescu si Calea Galati).

Astfel, au fost identificati proprietarii imobilelor proprietate personala, administratorii sau presedintii de A.P. sau administratorii spatiilor comerciale (lucratori comerciali) in fata carora trotuarele nu erau curatate de zapada si gheata, acestia fiind somati, conf. prevederilor HCLM 400/2022  ca, in cel mai scurt timp, sa ia masuri in acest sens, altfel urmand a fi sanctionti contraventional. Facem precizarea ca, ”neindepartarea zapezii si a ghetii de pe trotuare, aflate in fata imobilelor detinute cu orice titlu”, se sanctioneaza, conform art. 10, alin1, lit a, respectiv lit b, din HCLM 400/2022 cu amenda cuprinsa intre 1.000 si 2.500 lei. In acest sens, in cursul zilei de 30.01.2023 au fost aplicate 96 de somatii – 90 catre persoane juridice si 6 catre persoane fizice. In urma actiunii, toate persoanele fizice si juridice somate s-au conformat in vederea degajarii spatiilor publice pe care le aveau in responsabilitate.

Tot in cursul zilei de ieri au fost aplicate 8 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 8.000 de lei unor persoane surprinse aruncand zapada pe carosabil, dupa ce acesta fusese curatat in prealabil de utilajele de deszapezire.

Actiunile de constientizare a populatiei vor continua in perioada urmatoare, in zilele in care va ninge.  

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente