21.5 C
Brăila
sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăPOLITICACatalin Canciu, presedintele Organizatiei Municipale a PNL Braila: "Solicit public DEMISIA directorului...

Catalin Canciu, presedintele Organizatiei Municipale a PNL Braila: “Solicit public DEMISIA directorului Meluta Dragut pentru lipsa de viziune cu care conduce APT Braila”

Catalin Canciu, secretar de stat in Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, presedintele Organizatiei Municipale a PNL Braila, este de parere ca ce se intampla la Administratia Pietelor si Targurilor Braila este “de noaptea mintii”. Astfel, liberalul a revenit asupra subiectului “Piata Saraca, un loc cu nume parca predestinat pentru saracia si deznadejdea care se gasesc acolo” cu noi declaratii legate de la „saracia si dezastrul de acolo”.

Canciu face referire si la declaratiile facute de directorul APT Braila, Meluta Dragut, “care au scos la iveala o problema, una chiar penala”, dupa cum liberalul declara prin intermediul unui comunicat de presa.

“Ce se intampla la Administratia Pietelor si Targurilor Braila este de noaptea mintii. Ma vad nevoit sa revin cu unele precizari legate de ultimul meu comunicat de presa, cel referitor la saracia si dezastrul din Piata Saraca, si la declaratiile directorului Meluta Dragut, care au scos la iveala o problema, una chiar penala, as putea spune.

Desi fotografiile prezentate de mine sunt facute anul acesta, nu in urma cu 100 de ani, cand, la drept vorbind, piata arata cu mult mai bine, Meluta Dragut isi permite sa nege realitatea si sa declare public ca APT a investit anul trecut 2,5 miliarde de lei vechi in modernizarea Pietei Sarace.

Doamna director ma acuza ca nu am fost de multa vreme in Piata Saraca si nu am vazut marile dumneaei investitii in valoare de 2,5 miliarde lei vechi. Locuiesc in zona si, de 50 de ani, merg aproape saptamanal in Piata Saraca, dar nu am vazut nicio modernizare. Dimpotriva, piata este intr-o continua degradare.

Cunosc fiecare coltisor din Piata Saraca. Cunosc oamenii din piata, ii vad cum se lupta cu capriciile vremii atat iarna, cat si vara. Ii respect foarte mult pentru puterea lor de a rezista intr-un spatiu lipsit de cele mai elementare conditii pentru a desfasura o activitate de utilitate publica. Ce sa mai spun despre grupul sanitar? Este ferecat precum Tezaurul de stat, probabil pentru ca mizeria sa nu dea pe afara si sa contamineze totul in jur. Trist, foarte trist!

Dragi braileni, va invit sa faceti o plimbare, de curiozitate macar, sa vedeti cu ochii dumneavoastra cum arata aceasta asa-zisa piata, care a ajuns o rusine pentru Braila. 

Ma ingrijoreaza (cu ghilimelele de rigoare) tupeul doamnei director de a sfida realitatea, ceea ce denota sprijinul politic neconditionat pe care i-l acorda PSD Braila si ma intreb pana unde se va ajunge cu astfel de minciuni!

Sa iesi public si sa spui ca ai cheltuit 2,5 miliarde lei din banii brailenilor pe repararea acoperisului si varuirea unor pereti intrece orice masura si naste multe semne de intrebare legate de buzunarele unde au ajuns, de fapt, acesti bani.

Solicit public DEMISIA directorului Meluta Dragut pentru lipsa de viziune cu care conduce APT Braila, esecul in ceea ce priveste rentabilizarea institutiei si slugarnicia pe care o arata fata de PSD. Un director care spune ca o carpeala, care nici macar nu se vede, reprezinta modernizare nu are ce cauta pe o functie platita din bani publici.

APT este abonata la bani publici aproape la fiecare rectificare de buget. Sunt rulate anual peste 11 milioane de lei, din care: cheltuieli – 11,193,560 lei, venituri – 11,293,200 lei. Unde este managementul performant al acestei institutii, de vreme ce se consuma tot? Salariile reprezinta aproape jumatate din suma: 4,767,800 lei, din care sporuri, prime si bonificatii – 451,000 lei si contracte de mandat, comisii si comitete – 538,000 lei, datele sunt vizibile in ultima rectificare de buget a APT pe 2022.

Sa ceri bani doar ca sa iti asiguri salariile asta da “management” performant! Ca sa nu mai spun ca membrii Consiliului de Administratie APT, aproape aceiasi de ani de zile, neobositii Anghelescu Stoica, Balan Maritica, Dragan Ion, Grigore Viorica si Stoian Daniel, reaprobati din 4 in 4 ani, sunt platiti pentru nimic cu peste 3.000 lei pe luna.

In 2022, conducerea APT a solicitat si i s-a aprobat in CLM achizitionarea de servicii juridice de consultanta si asistenta, pentru ca societatea sa fie reprezentata in instanta pana la ocuparea prin concurs a unui post de consilier juridic. Interesant de mentionat este ca preocuparea privind asigurarea serviciilor juridice a venit pe fondul existentei pe rolul instantelor si a executorilor judecatoresti a unui numar de 50 de procese.

Ca ATP este o anexa a PSD Braila nu mai este o noutate pentru nimeni. In 2019, Meluta Dragut a raspuns comenzilor politice venite de la Judeteana de partid si a concediat angajati aflati in subordine din motive imaginare si chiar ridicole, dar a pierdut in instanta procesele intentate de acestia. 

In 2020 s-au investit zero lei in tarabe de fibra, in vitrine frig, in lazi frigorifice, in schimb s-a platit leasing-ul pentru un automobil. A fost achizitionata chiar si o masina de numarat bani. La atatia bani rulati la APT, mi se pare si normal sa faci o asemenea investitie!

In 2021, o mare parte din banii care ar fi trebuit investiti in modernizarea pietelor a mers catre reabilitarea sediului institutiei. O fosta gradinita a fost transformata in sediu APT, demonstrand ca niciun efort nu este prea mare, atunci cand vorbim despre confortul directorilor. Astfel, confortul sefilor APT a primat si de aceasta data in fata confortului pe care ar fi trebuit sa il regaseasca brailenii in piete.

Tot in 2021, pe lista de achizitii a APT s-a aflat si o masina de curatat cu jet. Avand in vedere ca serviciul de curatenie in piete este externalizat, ma gandesc ca masina cu jet a fost cumparata pentru a face niscai curatenie printre membri PSD angajati de-a lungul timpului in acest sac fara fund numit APT”, a declarat Catalin Canciu, secretar de stat in Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, presedintele Organizatiei Municipale a PNL Braila.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente