13.9 C
Brăila
marți, octombrie 3, 2023
AcasăPOLITICADeputatul PNL Alexandru Popa: "Astazi ii cer din nou demisia ministrului...

Deputatul PNL Alexandru Popa: “Astazi ii cer din nou demisia ministrului Daea, care este cea mai mare pacoste pentru fermierii braileni. Si il anunt ca daca nu demisioneaza, incepând de azi va avea in mine cel mai aprig adversar”

Deputatul PNL Alexandru Popa este revoltat de faptul ca Ministerul Agriculturii a scos din lista unitatilor administrativ teritoriale (UAT) aflate in zone defavorizate 18 localitati din judetul nostru. Astfel, fermierii din localitatile respective vor pierde importante sume de  bani.

In acest context, presedintele PNL Braila, care este membru al Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor, ii demisa Ministrului Petre Daea, pe care il considera “cea mai mare pacoste pentru fermierii braileni”

“Ministerul Agriculturii, condus de renumitul Petre Daea, a decis recent sa scoata de pe lista unitatilor administrativ teritoriale care se afla in zone defavorizate 18 localitati din judetul Braila, dând astfel o lovitura dura fermierilor din orasele si comunele respective. Practic, incepând din 2023  acestia vor pierde sume foarte importante.

Se dovedeste inca o data ca, de fapt, conducerea Ministerului Agriculturii, incepând cu ministrul Petre Daea si continuând cu secretarul de stat Sorin Moise, membru al PSD Braila, nu sustine interesele fermierilor.

Nu este posibil sa scoti 18 comune din judet de pe lista UAT-urilor din zonele defavorizate, dintr-un condei! Aceasta decizie este una cu bataie lunga, pentru ca fermierii care accesau fonduri europene primeau puncte procentuale la evaluarea proiectelor, datorita faptului ca aveau terenuri in zone defavorizate.

In plus, fermierii braileni din localitatile respective nu vor mai primi de la APIA sumele aferente zonelor defavorizate, bani care erau foarte importanti pentru ei. Si nu este vorba doar despre cei ce cultiva terenul, ci si despre cei care detin ferme zootehnice, fiindca nici acestia nu vor mai primi acele sumele de la APIA.

Practic, Daea, Moise si restul PSD-istilor din Ministerul Agriculturii sunt groparii fermieriilor braileni.

Nu stiu cum nu le-a fost rusine ministrului Daea, lui Sorin Moise si celorlalti PSD-isti sa dea ochii cu agricultorii prezenti la Conferinta regionala de la Lacu Sarat, stiind ca deja se luase aceasta decizie care va face ca judetul Braila sa piarda in fiecare an zeci de milioane de euro!

Astazi ii cer din nou demisia ministrului Daea, care este cea mai mare pacoste pentru fermierii braileni. Si il anunt ca daca nu demisioneaza, incepând de azi va avea in mine cel mai aprig adversar, pâna va indrepta aceasta greseala legata de lista UAT-urilor din zonele defavorizate“, a transmis Presedinte PNL Braila, deputat Alexandru Popa prin intermediul unui comunicat dee presa.

Anexez si lista localitatilor care vor fi afectate de decizia despre care vorbesc:

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente