26.4 C
Brăila
marți, septembrie 26, 2023

Consilierul judetean Alexandru Bucalau (PNL) aduce in prim plan, prin intermediul unui comunicat de presa, necesitatea unui spital regional in zona Braila-Galati. Acesta afirma ca, desi este cea mai mare aglomerare urbana dupa Bucureşti, locuitorii de aici “traiesc din promisiunile mincinoase ale social-democratilor ca vor a avea un Spital Regional, unul care sa deserveasca cele doua judete”.

Liberalul face un scurt istoric al promisiunilor facute de politicienii care s-au aflat la putere si care, asa cum spune Bucalau, au folosit ideea unui spital regional ca pe “ o vaca de muls voturi”.

“Locuitorii din zona Braila-Galati, cea mai mare aglomerare urbana dupa Bucureşti, inca traiesc din promisiunile mincinoase ale social-democratilor ca vor a avea un Spital Regional, unul care sa deserveasca cele doua judete.

De ani de zile, realizarea unui Spital Regional s-a transformat intr-o telenovela cu drame şi, mai ales, cu scuze pentru neputinta de a realiza acest maret obiectiv.

Incurcati in propriile minciuni, social-democratii au reuşit sa piarda şi ultimul tren, numit PNRR, prin care s-ar fi putut obtine finantare europeana pentru realizarea acestui Spital Regional.

Adevarul din spatele minciunilor PSD este acela ca finantarea a fost blocata de incompetenta autoritatilor şi de incapacitatea lor de a livra un proiect viabil, care sa primeasca acceptul Bruxelles-ului.

Rateurile in ceea ce priveşte realizarea unui Spital Regional curg pe banda rulanta de ani buni. Prin 2009, baronul PSD Gheorghe Bunea Stancu (tatal spiritual al lui Francisk Chiriac) anunta, din fotoliul de preşedinte al CJ Braila, construirea cu bani de la Banca Mondiala a unui astfel de spital intre Braila şi Galati, pe 15 hectare (7,6 ha – Braila şi 7,5 ha – Galati).

Pentru ca informatia sa para credibila, Stancu a trecut prin CJ, in 2009, o hotarare care prevedea transferarea a 7,65 ha, situate in extravilanul comunei Vadeni, din domeniul public al judetului Braila, in domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Sanatatii, in vederea realizarii “Spitalului Regional de Urgenta Braila-Galati”.

Stancu promitea, la acea vreme, un Spital Regional cu 450 de paturi, prevazut cu pista de aterizare pentru elicoptere, campus universitar şi locuinte de serviciu pentru personalul medical.

Atata graba a fost cu realizarea acestui proiect, ca Ministerul Sanatatii a intrat in posesia terenului respectiv abia pe 03.11.2017, atunci a fost semnat protocolul de predare-primire, conform HG nr.171/29.03.2018.

In 2012, an electoral, Victor Ponta promitea opt spitale regionale, in 2015, cand a demisionat din pozitia de premier, nu realizase nici macar unul. In “Programul de Guvernare 2016-2020”, PSD promitea, din nou, opt spitale regionale, dar şi unul metropolitan in Bucureşti.

De aceasta data, Spitalul Regional Braila-Galati era prevazut din pix cu 1.000 de paturi, heliport şi elicopter pentru urgente, centre de cercetare, saloane ultramoderne, sectii dotate cu cele mai noi echipamente medicale. Spitalul urma sa fie organizat ca unul clinic, cu “o platforma complexa de investigatii şi interventii terapeutice clinice şi paraclinice, care va asigura asistenta medicala pentru cazurile medicale complexe”.

In 2020, europarlamentarul Mihai Tudose resuscita in plina campanie electorala, avandu-i alaturi pe candidatii pentru Primarie şi CJ, Marian Dragomir şi Francisk Chiriac, ideea Spitalului Regional, despre care spunea ca e pe cale sa devina “simpatic” la Bruxelles.

Iata ce spunea Tudose: “La Bruxelles, se pare ca unul dintre dosarele facute de noi trei in 2017, in ceea ce priveşte Spitalul Regional Braila-Galati e pe cale sa fie declarat «simpatic». E o veste in premiera! Sa se aprobe finantarea direct de acolo, dar fara sa mai fie amestecat Guvernul, fiind o relatie intre Bruxelles şi autoritatile locale. Terenul situat intre Braila şi Galati a fost pus la dispozitie de autoritatile locale. Dosarul este complet!”.

O idee total nerealista de care, evident, s-a ales praful, la fel cum s-a ales de toate celelalte proiecte futuriste legate de Spitalul Regional, promisiuni de campanie prezentate public, in ultimii 14 ani, de social-democrati. In realitate, povestea Spitalului Regional a fost o vaca de muls voturi. La teorie s-a stat bine, dar in practica nu s-a sapat macar o groapa, daramite sa se puna vreo caramida. Singurul deranj a fost cel birocratic, prin mutarea din pix a celor 15 ha in administrarea Ministerului Sanatatii.

Intre timp, Braila se chinuie cu un spital judetean care functioneaza pe avarie, cu lifturi care se prabuşesc cu tot cu pacienti şi personal, cu sectii mizere, cu medicamente şi aparatura medicala lipsa, un adevarat dezastru pe care preşedintele CJ, Francisk Chiriac, incearca sa il bage sub preş şi sa ia ochii lumii cu marete proiecte futuriste. In aceste conditii, nu ne ramane decat sa mergem sa ne tratam copiii şi parintii la Galati, iar cel mai bun doctor ramane in continuare trenul de Bucureşti”, a transmis Consilierul judetean PNL Braila, Alexandru Bucalau.

Articolul precedentAnunt public
Articolul următorAnunt public
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente