16.6 C
Brăila
sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăPOLITICAAlexandru Popa, DECLARAȚIE POLITICĂ in Camera Deputatilor: "Eliminarea supraimpozitării contractelor part-time –...

Alexandru Popa, DECLARAȚIE POLITICĂ in Camera Deputatilor: “Eliminarea supraimpozitării contractelor part-time – o prioritate pentru PNL în noua sesiune parlamentară”

Astazi, deputatul Alexandru Popa (PNL) a facut o declaratie politica in Camera Deputaților referitor la necesitatea eliminarii supraimpozitării contractelor part-time.

“Eliminarea supraimpozitării contractelor part-time – o prioritate pentru PNL în noua sesiune parlamentară

Parlamentarii Partidului Național Liberal au depus o inițiativă legislativă prin care se dorește eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, o măsură care a fost introdusă la propunerea ministrului de finanțe al PSD, asta după ce PNL o eliminase în 2019 tocmai pentru că și-a arătat ineficiența.

Consider, așadar, că este necesar să corectăm Codul Fiscal, astfel încât să eliminăm această măsură fiscală profund inechitabilă și nedreaptă pentru foarte mulți români. Românii trebuie încurajați să muncească și să aducă plusvaloare economiei românești, nicidecum să îi descurajăm prin suprataxare!

Prin proiectul PNL se prevede, astfel, ca baza de calcul a impozitării să fie raportată la venitul efectiv realizat și nu la nivelul salariului minim brut pe economie, pentru că nu poți datora taxe la stat pentru venituri pe care nu le-ai realizat de fapt.

Înțeleg raționamentul social-democrat de a crește veniturile bugetare, însă consider că se pot identifica alte soluții în acest sens, fără a pune o povară suplimentară tocmai pe cei mai nevoiași dintre români. Plus că prin introducerea suprataxării s-a obținut efectul contrar, prin pierderea de locuri de muncă și adâncirea dificultăților economice pentru mii de familii din România.

Ministerul de Finanțe ar trebui să știe că are și alte pârghii la îndemână pentru a combate munca la negru și că nu e nevoie de menținerea suprataxarii oamenilor care muncesc legal pentru a rezolva această problemă! Este total eronat raționamentul PSD, pentru că efectele negative produse de această măsură în trecut, iată că, s-au repetat, așa cum PNL a avertizat de nenumărate ori că se va întâmpla.

Pentru un cetățean care vrea sa-și suplimenteze veniturile sau un student care vrea să lucreze în timpul liber 2-4 ore pe zi, pentru a se putea întreține, este scandalos să fie plătite taxe cât pentru un angajat care prestează o normă întreagă. Angajamentul parlamentarilor PNL este că ne vom bate cu toate forțele la dezbaterile din comisii și din plen pentru a aduce voturile necesare adoptării cât mai rapide a acestui proiect mult așteptat de mediul de afaceri și de români! Sunt încrezător că lucrurile vor reveni la normalitate cât mai curând”, a transmis deputatul Alexandru Popa in Camera Deputatilor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente