10.9 C
Brăila
duminică, martie 26, 2023
AcasăPOLITICADeputatul Alexandru Popa (PNL): "Nemultumirea fermierilor este una foarte mare, rezultatul negocierilor...

Deputatul Alexandru Popa (PNL): “Nemultumirea fermierilor este una foarte mare, rezultatul negocierilor duse de domnul ministru Petre Daea este ca fermieri vor pierde 30% din subventiile pe hectar prin noul PNS”

Presedinte PNL Braila, deputatul Alexandru Popa, s-a intalnit miercuri, in comuna Zavoaia, cu cateva zeci de fermieri din comunele Rosiori, Ciocile, Dudesti, Zavoaia, Bordei Verde si Ciresu, pentru a discuta despre problemele cu care se confrunta  agricultorii dar si despre schimbarile pe care le aduce Planul National Strategic 2023-2027.

La intalnire au mai luat parte si directorul DADR Braila, Traian Cismas, directorul APIA, Daniela Militaru, directorul AFIR, Nicoleta Liliana Gheorghe, si director DSVSA Braila, Marian Arsene.

Deputatul transmite, prin intermediul unui comunicat de presa, ca nemultumirea fermierilor este una foarte mare, spunand ca acestia vor pierde 30% din subventiile pe hectar prin noul PNS.

Am avut o intalnire in comuna Zavoaia cu un grup de cateva zeci de fermieri din Rosiori, Ciocile, Dudesti, Zavoaia, Bordei Verde, Ciresu. La aceasta actiune au fost prezenti domnul Traian Cismas, directorul DADR Braila, doamna Daniela Militaru, directorul APIA, doamna Nicoleta Liliana Gheorghe, directorul AFIR si domnul Marian Arsene, director DSVSA Braila.

S-au discutat schimbarile care apar in Planul National Strategic 2023-2027.

Nemultumirea fermierilor este una foarte mare, rezultatul negocierilor duse de domnul ministru Petre Daea este ca fermieri vor pierde 30% din subventiile pe hectar prin noul PNS. Nu am avut pe cineva capabil sa negocieze cu adevarat pentru sustinerea intereselor fermierilor. Poate ar fi mai corect sa spun „pentru sustinerea intereselor noastre, ale fermierilor”, fiindca si eu ma regasesc printre acestia, iar acum, ca parlamentar, pot reprezenta mai bine interesele celor care lucreaza pamantul.

In cadrul discutiilor purtate ieri am identificat linii de finantare pentru dezvoltarea afacerilor agricole pe AFIR, astfel incat sa se creeze in continuare plusvaloare in fermele brailene.

Cei prezenti au pus multe intrebari, reprezentantii DADR, APIA, AFIR si DSVSA au dat raspunsuri si lamuriri si consider ca a fost o discutie constructiva.

Intentionez sa organizez si alte intalniri de acest gen, cu fermieri din alte zone ale judetului, astfel incat sa am ocazia sa discut cu cat mai multi dintre agricultorii braileni si sa aflu in ce mod pot sa-i ajut, ca parlamentar.

Chiar daca eu insumi am afaceri in agricultura si cunosc o parte dintre problemele cu care se confrunta fermierii, pot sa spun ca ieri am avut ocazia sa ascult si niste oameni care intra in categoria micilor fermieri, care mi-au prezentat o sumedenie de probleme cu care se confrunta in accesarea de fonduri europene si de probleme legate de noul PNS.

O spun inca o data, fermierii braileni sunt foarte nemultumiti de noul PNS. Stiu ca suntem intr-o coalitie la guvernare, stiu ca va deranja pe unii ce spun, dar nu pot sa neg adevarul: fermierii pierd ca urmare a noului PNS. Eu sunt in primul rand intr-o coalitie cu fermierii din judetul Braila, care m-au sustinut cand am candidat si ale caror interese m-am angajat sa le reprezint in Parlament. Aceasta este specializarea mea, in acest domeniu am afaceri, in acest domeniu am capatat experienta si nu intamplator sunt membru al Comisiei pentru Agricultura”, a transmis Presedinte PNL Braila, deputatul Alexandru Popa

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente